TIL TOPPS: Molano vant den tredje etappen. Foto: Maximiliano Blanco/Getty Images

Molano vant i fraværet av Gaviria

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 14.02.19 17:04

Del på    

UAE-seier på den tredje etappen i Colombia.

Etter at Fernando Gaviria måtte bryte Tour Colombia 2.1 på grunn av en luftveisinfeksjon, var det Juan Sebastián Molano som fikk spurtansvar for UAE Team Emirates på den tredje etappen i rittet.

Det var en etappe hvor det virkelig gikk unna og bruddet først fikk gå da rytterne hadde kjørt seks mil. Hardkjøret sørget for at flere av de beste spurterne måtte slippe, blant andre sammenlagtleder Álvaro José Hodeg (Deceuninck-Quick-Step).

Det belgiske laget tok likevel opptrekksansvar i finalen, fra et hovedfelt på rundt 50 ryttere. Bob Jungels gjorde et godt opptrekk for Julian Alaphilippe, men den franske bakkespesialisten klarte ikke å matche farten til Molano på de siste 200 meterne. Den 24 år gamle colombianeren vant til slutt med et par sykkellengder og kunne juble for hans første seier for laget.

Dermed fortsetter den gode sesongen for spurterne til laget. Fra før har Gaviria og Jasper Philipsen begge åpnet seierskontoen, mens Alexander Kristoff og Simone Consonni har hver sin andreplass som beste resultat.

– Å få min første seier med mitt nye lag og å gjøre det her i Colombia er bare fantastisk, sier Molano i en pressemelding.

– Gaviria var dessverre syk. Jeg fikk et stort ansvar og klarte å tilbakebetale den tilliten laget viste meg. Jeg følte meg bra hele dagen. Beina mine var gode på klatringen og jeg kom meg fint til oppløpet. Lagkameratene mine var perfekt gjennom hele dagen, så jeg må takke dem som hjalp meg gjennom etappen.

 

 

Rigoberto Urán leder nå rittet sammenlagt.

Gaviria måtte bryte

Fernando Gaviria var virkelig på hjemmebane denne uka i Tour Colombia 2.1. Onsdagens andre etappe hadde sågar målgang i Gavirias hjemby La Ceja, men spurtstjernen kom inn over minuttet bak etappevinner Álvaro José Hodeg.

Da ble det rapportert at han ikke følte seg helt bra og at han derfor ga lagkameraten Juan Sebastián Molano få sjansen i spurten (hvor Molano ble nummer tre). Foran rittets tredje etappe tok han, i samråd med lagets medisinske personell, valget om å ikke starte etappen.

– Jeg er lei meg for at jeg bryter rittet og drar hjem, men jeg må tenke på formen min og gjøre det jeg må for å bli frisk, sier han i en pressemelding.

Ifølge samme pressemelding skal Gaviria ha pådratt seg en luftveisinfeksjon.

– Jeg klarer ikke å prestere på mitt beste, så jeg tror den beste avgjørelsen er å stoppe selv nå, sier han og avslutter med å hilse til den colombianske fansen.

Sykdommen er dårlig nytt for Gaviria, som allerede 24. februar skal fronte UAE Team Emirates på lagets hjemmebane i UAE Tour på andre siden av kloden. Rittet blir også det første hvor Alexander Kristoff etter planen skal kjøre som opptrekker for den colombianske spurteren.

 

UTE: Fernando Gaviria måtte bryte etter å ha pådratt seg en luftveisinfeksjon. Foto: Getty Images

Fartsfylt start på etappen

I tillegg til Gaviria, forsvant også spurterne Matteo Pelucchi og Andrea Guardini ut av rittet i løpet av torsdagen.

Den tredje etappen ble kjørt i en rundløype i Llanogrande, hvor en runde på 42 kilometer ble kjørt fire ganger. Der var bakken opp til Alto El Nano (3,9 kilometer à 5,6 prosent) den store utfordringen og bakken sørget for at det allerede fra start ble satt høy fart.

På toppen av bakken for første gang var det nemlig Miguel Ángel López (Astana) som krysset først over, tett fulgt av Richard Carapaz (Movistar). Totalt seks ryttere fikk der en luke på feltet, hvor også Team Sky var representert med Iván Ramiro Sosa.

Ved første passering av målstreken var det en innlagt spurt hvor sammenlagtleder Álvaro José Hodeg benyttet sjansen til å øke ledelsen sin i sammendraget. På plassen bak ham tok en annen hjemmefavoritt, Egan Bernal (Team Sky) to sekunder i kampen om sammenlagtseieren. Det siste bonussekundet gikk til Jhonatan Narváez (Team Sky). Noe overraskende spurtet han dog side ved side med Bernal på de siste 100 meterne opp til den innlagte spurten, noe som gjorde at Bernal viste tydelig misnøye med lagkameraten.

Først etter seks mil ble et brudd etablert, hvor det tidligere stortalentet Fabio Duarte satt med fem andre ryttere. Deretter ble det mer kontrollert, før bruddet ble hentet inn før siste passering av Alto El Nano. Da hadde også Álvaro José Hodeg måtte slippe feltet. I bakken ble det satt høy fart, men de store angrepene uteble og inn mot mål var det en relativt stor gruppe som kom samlet.

Dermed ble det en spurt, hvor Juan Sebastián Molano tok seieren.

Tagget med: , , ,

Les også disse