GIKK BORT: Michele Scarponi, her avbildet under Giro del Trentino, gikk bort i helgen. Han etterlater seg en kone og to barn. Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com)

Michele Scarponi gravlegges i Astana-drakt

Procycling
Tips meg

Publisert 25.04.17 08:37

Del på    

37-åringen bisettes tirsdag.

(procycling.no): Tirsdag ettermiddag gravlegges Michele Scarponi i hjembyen Filottrano. 37-åringen som ble drept lørdag morgen, da han krasjet med en varebil, skal bisettes i sin Astana-drakt og annet sykkelutstyr.

– Sykling var livet hans og vi tar farvel med ham kledd som syklist. For meg og barna, var dette vår Michele som kom hjem fra jobb hver dag, sier Anna Tommasi, Scarponis enke, til avisen Corriere della Sera.

Den 57 år gamle sjåføren av varebilen som traff Scarponi var en lokalkjent mann som familien kjenner godt til.

– Vi kjenner hverandre. Jeg har mistet sønnen min, men jeg tenker også på ham, sier Giacomo, Scarponis far.

Begravelsen finner sted i Scarponis hjemby, Filottrano i Marche-regionen. De siste dagene har venner og kollegaer strømmet til Filottrano for å gi sine kondolanser.

Blant dem lagkamerater Fabio Aru, Paolo Tiralongo og Astana-direktør Giuseppe Martinelli. Bahrain-Merida-rytter Enrico Gasparotto velger bort Tour de Romandie for å være til stedet i begravelsen.

– På telefonen min har jeg fortsatt en siste beskjed fra ham. Jeg vet ikke om jeg skal høre på den eller slette den. Han er et utrolig stort tapt. Sykkelsporten vil utvilsomt savne personen enda mer enn rytteren, sier Martinelli ifølge Gazzetta dello Sport.

Tagget med:

Les også disse