HEDRES: Arrangøren av Giro d'Italia har valgt å la etappe 11 av neste års ritt

HEDRES: Arrangøren av Giro d'Italia har valgt å la etappe 11 av neste års ritt. Samme gjør Tirreno-Adriatico. FOTO: Tim de Waele.

– Hedrer Scarponi med besøk i hjembyen

Espen J. Lee
Tips meg @espenjlee

Publisert 1.12.17 18:19

Del på    

RCS Sports legger ny rute innom Filottrano.

(procycling.no): Neste års Tirreno-Adriatico skal besøke Filottrano, hjembyen til den avdøde Michele Scarponi, ifølge avisen Ancona Cronache.

Det sju dager lange rittet arrangeres av RCS Sport som også sender en av etappene i Giro d’Italia til hjemtraktene til den italienske mesteren. Etappen mellom Assisi og Osimo skal krysse Muro di Filottrano, en av 37-åringens faste treningsbakker.

Gesten falt imidlertid ikke i god jord hos de som mente at etappen burde gå i mål i selve Filottrano i stedet for Osimo.

Men med Scarponis hjemby som offisiell etappeby i Tirreno-Adriatico 2018 er det gode sjanser for at RCS Sport kan klare å blidgjøre de fleste.

Scarponi, som etterlater seg en kone og to barn, vant en etappe i Tour of the Alps i april, før han døde brått uken etter, etter et sammenstøt med en varebil. Tour of the Alps hedrer også den populære klatreren, ved å innføre en spesiell lagkonkurranse i hans navn under neste års utgave.

Scarponi var særdeles godt lik personlighet i feltet. Mer enn syv tusen mennesker var til stedet under bisettelsen av Scarponi på idrettsbanen i Filottrano i april. Blant de fremmøtte var hans lagkamerater i Astana, deriblant Fabio Aru, Dario Cataldo og teamsjef Alexander Vinokourov.

Vincenzo Nibali, Enrico Gasparotto, Ivan Basso, Gilberto Simoni, Moreno Argentin og landslagssjef Davide Cassani var andre representanter fra sportsverdenen, i tillegg til fotballtrener Roberto Mancini, som kommer fra samme området, Marche. Foreldrene til Marco Pantani hadde også tatt turen. Samme hadde verdensmester Peter Sagan.

Tagget med:

Les også disse