HEDRES: Arrangøren av Giro d'Italia har valgt å la etappe 11 av neste års ritt

HEDRES: Michele Scarponi

Scarponi hedres i Tirreno-Adriatico

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 12.01.18 17:40

Del på    

Én toppavslutning i årets utgave. Sjekk ut hele rittet her.

Som vanlig både starter og slutter Tirreno-Adriatico med en tempo. Det italienske etapperittet åpner med en paddeflat lagtempo på 21,5 kilometer, og avsluttes med den sedvanlige ti kilometer lange individuelle tempoen, også den paddeflat, i San Benedetto del Tronto.

De resterende etappene byr på noe for både spurterne og klatrerne. Den andre og sjette etappen virker skreddersydd for raske herremenn i jakt etter storformen i forkant av Milano-Sanremo, mens de tre mellometappene blir nøkkeletapper i sammendraget. Den tredje etappen er rittets lengste med sine 234 kilometere, og avsluttes med to forseringer av en bakke ved borgen i Trevi, med målgang på toppen den siste gangen opp.

Bakken i seg selv er rundt 3,5 kilometer lang med en gjennomsnittlig stigning på fem prosent, men med stigningsprosenter opp mot 15 prosent på den siste kilometeren kan det by på utfordringer.

NØKKEL: Slik ser den fjerde etappen ut i årets Tirreno-Adriatico.

De blir det desto flere av på den fjerde etappen, som også har rittets tøffeste avslutning. Etter en andre halvdel av etappen nærmest blottet for flate partier, avsluttes dagen med stigningen opp til Sarnano Sassotetto. Med sine 14,2 kilometer à 5,8 prosent blir det her sammenlagtrytterne virkelig får vist seg fram.

Løypepresentasjonen bekrefter også at rittet hedrer den avdøde Michele Scarponi, noe som først ble rapportert mot slutten av fjoråret.

Scarponi omkom som kjent etter å ha blitt påkjørt under en treningstur i forkant av Giro d’Italia i fjor.

I årets giro hedres også Scarponi ved at man passerer over Muro di Filottrano, én av de faste treningsbakkene til italieneren.

Les mer: Giroen passerer huset til Scarponis enke

I Tirreno-Adriatico kjøres den samme bakken tre ganger, før etappen avsluttes inne i selve Filottrano, hjembyen til Scarponi, på den femte etappen.

Sjekk ut alle etappene her.

Årets Tirreno-Adriatico arrangeres fra 7. til 13. mars, et ritt hvor Nairo Quintana er den regjerende vinneren.

Tagget med: ,

Les også disse