Prøv Procycling Pluss idag

SKIFTER LAG: Iván Ramiro Sosa. Foto: Tim de Waele/Getty Images

Savio: – Forstår det slik at Sosa sykler for Sky i 2019

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 9.10.18 19:35

Del på    

Den italienske manageren vil tilbakebetale den drøye millionen Trek-Segafredo betalte for Sosa i sommer.

Overgangssagaen rundt Iván Ramiro Sosa ser definitivt ut til å gå mot slutten. Mandag kom rapportene som sa at colombianeren ville gå til Team Sky, snart halvannen måned etter at han først ble annonsert som Trek-Segafredo-rytter i 2019 og 2020.

Les mer: Colombiansk helomvending: Sosa på vei til Team Sky

Blant spørsmålene som stod igjen var hva som ville skje med de 120 000 euroene (1,14 millioner norske kroner) Trek hadde betalt til Gianni Savio og hans Androni Giocattoli for signeringen av Sosa.

Overfor Cyclingnews.com gir Savio selv et klart svar på det.

– Jeg forstår det slik at Iván vil sykle for Team Sky i 2019. Det betyr at jeg vil betale tilbake utviklingsbonusen jeg fikk fra Trek-Segafredo i sommer, og at jeg vil bli betalt en annen utviklingsbonus fra Team Sky, sier Savio til nettstedet.

Savio får bedre betalt

Den såkalte utviklingsbonusen er en prosentandel av kontrakten rytteren får i sitt nye lag. Da Egan Bernal forlot Savios lag foran årets sesong og dro til Team Sky, skal Savio etter rapportene ha mottatt 350 000 euro (3,33 millioner norske kroner).

Ettersom Sosa nå vil få en langt bedre kontrakt, vil også utviklingsbonusen Savio mottar være langt høyere enn de 120 000 euroene Trek-Segafredo betalte i sommer.

– Androni Giocattoli har alltid opptrådt korrekt. Vi har utviklingsbonusen i kontrakten til rytterne vi utvikler på grunn at vi synes det er rettferdig at arbeidet vårt blir satt pris på. Jeg tror alle drar en fordel av det, rytteren som tar steget opp til WorldTouren, hans nye lag og Androni Giocattoli.

SJEFEN SELV: Gianni Savio sammen med rytterne sine i forbindelse med Milano-Torino i fjor. Iván Ramiro Sosa rytter nummer to fra venstre, Egan Bernal nummer fem fra venstre. Foto: Tim de Waele/Corbis via Getty Images

Sky godt rustet for generasjonsskiftet

Det er ventet at Sosa vil signere en treårskontrakt med Team Sky. Colombianeren sykler Milano-Torino og ifølge Cyclingnews.com er det ventet at han vil signere kontrakten med Team Sky før lørdagens Il Lombardia.

Dermed ligger alt til rette for at Sky er i ferd med å få en enestående generasjon som vil ta over for Chris Froome og Geraint Thomas.

I tillegg til Sosa, har de allerede signert Egan Bernal på en kontrakt ut 2023. Bernal skal etter planen være den neste store sammenlagtrytteren til Team Sky.

Colombianeren imponerte stort i sitt første år i Team Sky, hvor han som 21-åring fikk sin debut i Tour de France og endte på en 15. plass etter å ha kjørt som hjelperytter i tre uker. Sammen med Bernal, ble også Pavel Sivakov signert sensommeren 2017. Russeren – også han 21 år –  herjet i en rekke U23-ritt i fjor og har denne sesongen vist potensialet sitt fram ved flere anledninger, blant annet ved å bli nummer 14 i Tour de Suisse.

For en måned siden signerte også Team Sky 22 år gamle Eddie Dunbar fra Aqua Blue Sport.

Iren har fra juniorårene først og fremst vært kjent som en glimrende temposyklist, men viste med åttendeplass sammenlagt i årets Tour de l’Avenir at også han er en lovende klatrer.

Den eldste i flokken av lovende klatrere er Tao Geoghegan Hart, som kom til Team Sky foran 2017-sesongen. 23-åringen har lenge vært sett på som et stort talent, noe han for alvor fikk vist fram i år. Han var helt instrumental i Egan Bernals seier i Tour of California og Geraint Thomas’ seier i Critérium du Dauphiné.

Dermed virker det som om Team Sky har gode forutsetninger for å få frem nye Grand Tour-vinnere også de neste årene.

Tagget med: , ,

Les også disse