GOD SESONGSTART: Edvald Boasson Hagen håper å fortsette med gode resultaer i Volta ao Argarve. (Photo by David Ramos/Getty Images)

– Satser på at den gode følelsen fortsetter

Magnus Drivenes
Tips meg @magnusdrivenes

Publisert 19.02.19 19:33

Del på    

Boasson Hagen jakter mer suksess i Volta ao Argarve.

(procycling.no): Edvald Boasson Hagen fikk en flott sesongåpning under Volta a la Comunitat Valenciana for snaue to uker siden.

Dimension Data-rytteren gikk like greit hen og vant den innledende tempoetappen og fikk kjøre tre dager i den gule ledertrøya. Til slutt endte han på en meget habil niendeplass.

Nå har nordmannen tatt turen fra Valencia til Argarve-kysten der Volta ao Argarve starter i morgen. Dimension Data er på plass med et rutinert og sterkt mannskap. I tillegg til Boasson Hagen sykler Michael Valgren, Lars Ytting Bak, Julien Vermote, Danilo Wyss, Steve Cummings og Ben King.

Det er den første, tredje og fjerde etappen som passer best for Boasson Hagen. Etappe en og fire er småkuperte, men med relativt lette avslutninger, mens den tredje er en 20 kilometer lang tempo. 

– Tempoen blir spennende

Når procycling.no snakker med 31-åringen 19 timer før start av den første etappen, har han på sedvanlig vis ikke sett noe særlig på løypeprofilen.

– Jeg har kjørt her de siste to årene, og jeg tror det er mye av det samme. Det er egentlig en løype som kan passe meg bra. Jeg håper jeg kan ha noen gode dager slik jeg hadde i Valencia, så jeg satser på at den gode følelsen fortsetter, sier han og legger til:

– Også er det jo en tempo som blir spennende. Den er dobbelt så lang som den i Valencia, men det gikk jo bra der, så jeg får prøve å kjøre fort her óg. 

Boasson Hagen har heller ikke sett så nøye på startlisten, men er i hvert fall innstilt på å gi alt og se hva det holder til.

NYTT FARTSVÅPEN: Edvald Boasson Hagen finner seg godt til rette på sin nye BMC-sykkel. FOTO: David Ramos/Getty Images

Rudsbygdingen bedyrer også at det har hjulpet å få ny temposykkel for sesongen. Dimension Data har gått over fra Cervelo til BMC, og den tidoble norgesmesteren på tempo hevder det har vært en avgjørende faktor i kampen mot klokka. 

– Sykkelen har uten tvil hatt stor betydning. Jeg har ikke fokusert noe særlig mer på tempo i år enn tidligere, men det er gøy å se at det gir resultater.

Ser frem til Valgren-samarbeid

Volta ao Argarve blir Boasson Hagens første ritt sammen med nysigneringen Michael Valgren. Fjorårsvinneren av Amstel Gold Race sesongåpnet i Australia, og dermed har dansken og nordmannen bare trent sammen på samlingen før jul i Cape Town.

Valgren viste ikke gryende form under WorldTour-rittene i Australia, men det er ikke før til klassikerne at den tidligere Astana-rytteren skal skinne.

– Jeg tror samarbeidet blir bra. Vi kjenner hverandre ikke så veldig godt, men han er en sterk rytter, og jeg tror vi utfyller hverandre. Det blir muligens bedre når vi blir bedre kjent, så jeg tror det blir veldig bra.

Volta ao Argarve begynner onsdag. 2.HC-rittet har tre nordmenn på startstreken. I tillegg til Boasson Hagen, kjører Carl Fredrik Hagen (Lotto-Soudal) og Amund Grøndahl Jansen (Jumbo-Visma).

Tagget med: , , ,

Les også disse