Marc Sarreau har virkelig åpnet seierskontoen i 2018. Her avbildet på den første etappen av Etoile de Bessèges. FOTO: FDJ

Sarreau doblet opp i Bessèges

Espen J. Lee
Tips meg @espenjlee

Publisert 2.02.18 16:52

Del på    

(procycling.no): Marc Sarreau (Groupama-FDJ) gikk seirende ut av en heseblesende massespurt på den tredje etappen av Etoile de Bessèges.

På et smalt og svingete oppløp i Bessèges tok Groupama-FDJ-rytteren luven av Thomas Boudat (Direct Énergie) og Samuel Dumoulin (AG2R La Mondiale), i det som var franskmannens andre etappeseier i årets utgave.

Groupama-FDJ ble dermed rikelig belønnet etter å ha gjort grovarbeidet med å innhente et sterkt kjørende brudd, som i form av Romain Combaud (Delko Marseille-Provence KTM), Frederik Backaert (Wanty-Groupe Gobert) og Dries Van Gestel (Sport Vlaanderen-Baloise), skulle overleve helt til bare 600 meter gjensto.

Med sesongens andre seier er Sarreau rittets nye leder. Han leder med åtte sekunder på Boudat, mens forhenværende sammenlagtleder Christophe Laporte (Cofidis) er tredjemann ti sekunder bak.

Den tredje etappen av rittet skulle være en tøff nøtt for spurterne, med tre krevende runder over førstekategorien Col de Trelis, og den ukategoriserte, men røffe Cold es Brousses like etter. Det kuperte området rundt Bessèges så flere angrep, deriblant prominente ryttere som Tony Gallopin (Ag2r) og Timothy Dupont (Wanty), som fikk selskap av Julien El Fares (Delko Marseille Provence KTM).

Likevel fikk rittet sin tredje starte massespurt, da de 25 siste kilometerne gikk i flatt terreng.

 

Tagget med: , ,

Les også disse