Prøv Procycling Pluss idag

JEVNT: Peter Sagan (til høyre) kom nærmest likt over målstreken med Phil Bauhaus. Foto: TDWsport.com

Sagan vant etter ny målfotoduell

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 7.08.17 16:31

Del på    

Slovaken holdt akkurat unna, og sikret seg ledelsen på første dag i BinckBank Tour.

BinckBank Tour, tidligere kjent som Eneco Tour, åpnet med en klassisk spurtetappe. Med ryttere som André Greipel, Marcel Kittel, Peter Sagan, Arnaud Démare og Dylan Groenewegen på startstreken, var det nok av dravillige lag, og utbryterne ble hentet inn tre kilometer før mål.

I den kaotiske spurten ble det til slutt Peter Sagan og Phil Bauhaus som kom side ved side på de siste 50 meterne. Målfotoet viste et tilnærmet helt dødt løp, men etter noen minutters usikkerhet, ble Sagan dømt like foran tyskeren.

– Jeg var veldig heldig i avslutningen. Jeg var sikker på at jeg ble passert på målstreken, men jeg tok seieren utelukkende på at jeg fikk kastet sykkelen frem i siste sekund. Jeg visste ikke en gang at jeg hadde vunnet før fem minutter etterpå, sier Sagan til lagets nettside etter etappen.

Duellen de to mellom føyer seg inn i en rekke spurter som har blitt avgjort på målfoto denne sommeren, med Marcel Kittels seier med seks millimeter mot Edvald Boasson Hagen som det fremste eksempelet. Også i helgens EM-fellesstart var det svært tett mellom Alexander Kristoff og Elia Viviani, men da med marginene på norsk side.

Seieren var Sagans niende for sesongen, og han leder følgelig også rittet sammenlagt.

Magnus Cort tok tredjeplassen på etappen, mens en rytter som Marcel Kittel aldri var i nærheten av å komme i posisjon på den siste kilometeren, hvor to rundkjøringer sørget for at flere ryttere havnet for langt bak.

Paddeflat etappe

Piet Allegart (Sport Vlaanderen-Baloise), Mark McNally (Wanty-Groupe Gobert), Laurens de Vreese (Astana) og Elmar Reinders (Roompot-Nederlandse Loterij) utgjorde bruddet på den første etappen. Den 180 kilometer etappen fra Breda til Venray var så godt som helt flat, og med lite vind langs løypa, ble det en relativt kontrollert dag for hovedfeltet.

Bruddet kom samlet inn på den «gyldne kilometeren» med 24 kilometer til mål, én kilometer med tre innlagte spurter. Der var det tydelig lagt en plan, og de Vreese tauet bruddet gjennom hele kilometeren. Dermed tok han ni bonussekunder, mens han også tydelig ofret seg for bruddkameratene sine inn mot mål i kilometerne etter.

Med 20 kilometer igjen var forspranget til bruddet halvannet minutt, men hovedfeltet holdt en høyere fart, og hentet dem sakte, men sikkert inn.

Rittet avsluttes søndag. Det er ingen norske deltakere i årets utgave av BinckBank Tour.

Tagget med: ,

Les også disse