PETER SAGAN: Formen er på plass. Her fra Sveits Rundt. Foto: Tim De Waele

Sagan vant igjen

Magnus Drivenes
Tips meg @magnusdrivenes
Simon Zetlitz Nessler
Tips meg

Publisert 17.06.17 17:35

Del på    

Verdensmesteren suveren på oppløpet i Tour de Suisse.

SCHAFFHAUSEN: (procycling.no): Peter Sagan var nok en gang den beste i finalen i Tour de Suisse. Etter 100 kilometer i en småkupert rundløype, var han den suverent beste.

Han slo Sacha Modolo og Matteo Trentin i spurten.

Daniel Hoelgaard og Odd Christian Eiking satt med i den reduserte gruppen som kjempet om seieren. Hoelgaard var med der oppe på slutten, men måtte ta mye vind, og gikk på smellen inne på den siste kilometeren. Dermed uteble toppresultatet for nordmannen.

Etter flere angrep på den siste milen, blant annet av Michael Matthews, Greg Van Avermaet, Sep Vanmarcke og Fabio Felline, gjorde Sagans hjelperyttere i Bora-hansgrohe en god jobb med å samle feltet.

I spurten gjorde Sagan få feil, og vant ganske klart.

– Jeg er veldig glad, og jeg må si takk til lagkameratene mine. De gjorde en veldig god jobb, sier Sagan på pressekonferansen etter etappen.

Ifølge Sagan var det flere som klaget over den tekniske runden i Schaffhausen. Som en følge av det, ble den siste runden nøytralisert, for å unngå velt som skulle hindre sammenlagtfavorittene.

For slovaken gikk det også fort unna, da han suste over målstreken til sin 95. proffseier. I motsetning til da han vant onsdagens etappe, og feiret med dans over målstreken, ble det ingen feiring da han krysset målstreken først på den åttende etappen.

– Jeg hadde noe planlagt i hodet, men det gikk så fort, så jeg fikk ikke gjort det. Jeg får ta det neste gang, sier Sagan.

Nordhaug-kompis sikret klatretrøyen

Lørdag var den siste fellesstartetappen i årets Tour de Suisse. En kupert rundløype i byen Schaffhause var på programmet, og totalt 100 kilometer skulle forseres.

Ikke overraskende var mannen i klatretrøyen, Lasse Norman Hansen, i dagens brudd. Nordhaugs lagkamerat var først over alle bakkespurtene, og sikret dermed at trøyen forble i det irske Aqua Sports Blue-laget.

I bruddet satt også Jayco Venter, Jelle Wallays og Nick van der Lijcke.

Katusha-Alpecin satte et høyt tempo i hovedfeltet, og bruddet fikk aldri den store luken. Da rittet gikk inn i den avsluttende fasen, tok spurtlagene over drajobben. Bora-hansgrohe, Trek-Segafredo og Sunweb kjørte for sine respektive kapteiner.

Holst Enger bakpå

Sondre Holst Enger sa til procycling.no før etappen at beina var meget tunge, og at man ikke kunne regne med ham på dagens etappe.

Det ble tidlig klart at Holst Enger ikke hadde beina, og før halvkjørt ritt, var han av feltet.

Derimot satt rittets andre nordmenn fint med.

Angrep på slutten

I siste bakke prøvde Michael Matthews seg på et angrep. Han fikk følge av flere andre favoritter, men det samlet seg etter at Bora-hansgrohe kjørte hardt i feltet bak. Farten var høy i feltet, og det strakk seg ut mellom de mange svingene som var i finalen.

Peter Sagan fulgte opp lagkameratenes arbeid, og var suveren i spurten. Ingen av de to italienerne som fulgte bak ham på listen var i nærheten av å utfordre ham, og dermed kunne mannen i den sorte poengtrøyen strekke hendene i været igjen.

Magnus Cort Nielsen fullførte en god dansk dag ved å bli nummer fire.

I sammendraget ble det ingen store endringer. Simon Spilak beholder dermed den ganske klare ledelsen før morgendagens avsluttende tempoetappe.

Tagget med: ,

Les også disse