GIRO: Peter Sagan prioriterer Tour de France og Giro d'Italia når sesongen begynner igjen. FOTO: Emilio Andreoli/Getty Images

– Sagan prioriterer Giro d’Italia foran Roubaix og Flandern

Espen J. Lee
Tips meg @espenjlee

Publisert 28.05.20 13:25

Del på    

Sagan vraker klassikerne ifølge rapporter.

(procycling.no): Den tredobbelte verdensmesteren Peter Sagan ligger an til å melde pass på både Paris-Roubaix og Flandern rundt for å holde sitt løfte om å delta i årets Giro d’Italia.

Rapporter i slovakisk presse indikerer at Sagan har til hensikt å peile seg inn mot Milano-Sanremo (8. august) før turen går videre til Tour de France, som nå er planlagt til tidsperioden 29.august til 20.september. Deretter står Giro d’Italia på planen til Sagan. Den italienske Grand Tour avvikles i tidsrommet 3. til 25. oktober.

I så fall betyr det at Bora-hansgrohe-stjernen går glipp av de to brosteinsmonumentene, samt Ardenner-klassikerne. Den reviderte UCI-kalenderen har plassert Flandern rundt til 18.oktober og Paris-Roubaix til 25.oktober.

Den fulle planen til Sagan er foreløpig ikke bekreftet offisielt, men slovaken var selv ute på Instagram for å melde sin ankomst til Milano-Sanremo og Tour de France.

Sagan proklamerte allerede i fjor at han for første gang skulle delta i Giro d’Italia i 2020. En Tour-Giro dobbel innebærer hele 42 etapper på kun 58 dager, og bare 13 dager restitusjon mellom rittene.

Oppkjøring

Bora-hansgrohe og Sagan har den siste tiden finpusset planene for lagets første treningssamling siden korona-utbruddet stengte all aktivitet i midten av mars.

Det tyske laget legger opp til en høydesamling i den østerrikske fjellregionen Ötztal, der rytterne kan benytte seg av veiene til Timmelsjoch og Ötztal-isbreveien som begge ligger 2500 meter over havet. Ettersom vante destinasjoner som Tenerife og California ikke kan benyttes ennå, falt valget på Østerrike.

– Vi har to måneder til å forberede oss til de første rittene. En treningssamling er derfor helt ideelt og alle er veldig motiverte, sier Ralph Denk, lagsjef hos Bora-hansgrohe.

– Vi kan benytte oss av perfekte forhold, både i høyden og i dalen. Derfor kan vi skreddersy enkeltprogram til rytterne, slik at alle kan komme i toppform innen august.

Tagget med: ,

Les også disse