Prøv Procycling Pluss idag

I ORDKRIG: Peter Sagan slenger med leppa retning Michal Kwiatkowski. (Photo by Tim de Waele/Getty Images)

Sagan i ordkrig før Milano-Sanremo

Espen J. Lee
Tips meg @espenjlee

Publisert 14.03.18 19:13

Del på    

– Ville ikke vært fornøyd dersom jeg vant på den måten, sier Sagan om rivalen.

(procycling.no): Med Tirreno-Adriatico unnagjort lodder Peter Sagan (Bora-hansgrohe) stemningen inn mot lørdagens Milano-Sanremo med et par slengbemerkninger retning sin konkurrent Michal Kwiatkowski (Team Sky).

I fjorårets utgave av den italienske klassikeren var det nettopp Kwiatkowski som overlistet Sagan på Via Roma, etter at slovaken hadde drevet frem det avgjørende bruddet som skulle gjøre opp om seieren.

Kwiatkowski, Sagan og franskmannen Julian Alaphilippe gikk løs på Poggio, og holdt helt inn etter at Sagan viste seg raus i temposettingen i front, før polakken bykset forbi like før målstreken. Sagan lagde show, Kwiatkowski vant.

– En annen ting er måten man vinner på. Analyserer du hvordan Kwiato vant i fjor… Hvis jeg vant på den måten, ville jeg ikke vært fornøyd med prestasjonen, sier Sagan ifølge Cyclingnews.com.

– Alle sykler på forskjellige måter, vi har forskjellige personligheter, slik er livet. Derfor er livet vakkert, alle er ulike. Jeg foretrekker å gi folk et show, og går det så går det, det spiller ingen rolle om man vinner eller ikke.

– Del av gamet

Mens Sagan gikk gjennom Tirreno-Adriatico uten seier, endte Kwiatkowski opp med å vinne rittet sammenlagt, etter en overbevisende tempo i San Benedetto del Tronto. Konfrontert med Sagans uttalelser nølte Kwiatkowski ikke med å slå tilbake.

– Jeg vet hvordan det er å sykle i regnbuetrøya, og Peter vet det også. Det er del av gamet, at han sier noe sånn. Jeg kan forstå hvor han kommer fra, sier den tidligere verdensmesteren Kwiatkowski.

– Vi får seg hvordan det går. Mange legger presset på ham, flere legger press på meg. Jeg har vært i samme situasjon mange ganger. Det er vel en del av gamet.

– Noen ganger vinner man ikke ved å være den sterkeste. Men må være den smarteste, avsluttet Kwiatkowski.

Tagget med: ,

Les også disse