SKADET: Luke Rowe var uheldig i brorens utdrikningslag. Foto: Scanpix URN:31957972

I HARDT VÆR: Luke Rowe konfronterte en fransk tilskuer før den 5. etappen onsdag. Foto: Scanpix

Rowe i konfrontasjon med Sky-kritisk tilskuer

Espen J. Lee
Tips meg @espenjlee

Publisert 11.07.18 18:57

Del på    

Briten anklaget for å kaste anti-Sky-plakat i bakken.

(procycling.no): Team Sky-rytter Luke Rowe hadde før starten på den femte etappen i Tour de France onsdag en mindre disputt med en fransk tilskuer. Rowe ble observert mens han rev ned et skilt med skriften «Sky Go Home» (Sky Dra Hjem)  idet han syklet forbi på vei til innskrivning før etappen i Lorient.

– Rytteren kom bort til oss, rev plakten min til seg og kastet den ned, sier Didier Bregardes, en tilskuer i Lorient.

28-årige Rowe benektet først det inntrufne, men innrømmet at hendelsen fant sted etter målgang i Quimper. I møte med pressen gjorde Rowe sitt beste for å ufarliggjøre det hele.

– Det var ikke ment å være ondsinnet eller noe. Vi hadde en fyr utenfor bussen vår, og han hadde et skilt som sa» Sky Go Home «, og da jeg gikk til innskrivning, syklet jeg forbi ham. Han lo litt av det, jeg lo av det, han stod ved siden av sin sønn i en Team Sky-drakt, og jeg tok skiltet fra ham. Jeg tror ikke han tok det ille opp, sier Rowe ifølge Velonews.

Spent situasjon

En uskyldig liten krangel eller ei, hendelsen understreker likevel det anspente forholdet mellom tilskuerne og Team Sky i Tour de France som har oppstått i kjølvannet av Salbutamol-saken til Chris Froome.

Team Sky fikk negative tilrop under lagpresentasjonen sist fredag, mens Froome til stadighet blir buet under innskrivningene før etappene.

Spenningen eskalerte ytterligere de siste dagene med ordkrigen mellom Team Sky-sjef Dave Brailsford og den franske UCI-presidenten Lappartient.

Da Brailsford stemplet Lappartient som en «fransk småbyborgermester», advarte Lappartient mot å undervurdere ham. I tillegg til å være UCI-president er Lappartient faktisk også borgermester i Sarzeau, som hadde målgang på den 4. etappen.

Didier Bregardes er franskmannen som angivelig fikk skiltet sitt revet ned av Luke Rowe. Etter hendelsen oppsøkte han Team Sky-bussen.

– Jeg har ingenting i mot Chris Froome eller rytterene. Men det er måten sjefen til Sky, Brailsford, har håndtert saken, sier Bregardes ifølge Velonews.

– Brailsford kom bort til oss og ga drikkeflasker til barna, men han vil ikke høre noe om doping. Jeg er enig med Lappartient om det han sa i går. Brailsford fornærmet ham ved å kalle ham en liten borgermester fra en liten by.

Økt sikkerhet

Team Sky har styrket sikkerheten rundt laget foran denne touren. Lagets buss patruljeres av en fransk bodyguard hver morgen og ettermiddag. Rowe sier at rytterne ikke er bekymret for sikkerheten sin.

– Hovedbekymringen stammer ikke fra laget. Vi vet det finnes enkelte langs veien som ikke er våre tilhengere. Slik er sportens verden. Man City spiller mot Chelsea mens halve stadium hater dem, sier Rowe.

Spurt om han skal rive ned flere skilt, svarte Sky-rytteren med godt humør.

– For min del blir det nok med det ene skiltet i denne touren, avsluttet Rowe.

Tagget med: ,

Les også disse