Prøv Procycling Pluss idag

TEMPOHEST: Ingen kunne tukte Primoz Roglic på tempoetappen i Baskerland rundt. Foto: David Ramos/Getty Images

Roglic suveren i Baskerland

Magnus Drivenes
Tips meg @magnusdrivenes

Publisert 5.04.18 17:35

Del på    

Sikret seg solid ledelse i sammendraget på tempoetappen.

(procycling.no): Patrick Bevin (BMC) tilbrakte store deler av sin torsdagsettermiddag i hot seat etter å ha levert en forrykende tempoetappe fra et tidlig startnummer i Baskerland rundt.

Da det nærmet seg at de store sammenlagtkanonene skulle i aksjon, ledet fortsatt BMC-rytteren. Han var foran blant andre tidligere tempoverdensmester Vasil Kiriyenka (Team Sky) med to sekunder, mens europamesteren Jonathan Castroviejo var ytterligere tre sekunder bak.

Bevin var et stykke bak ved mellomtiden halvveis, men hadde en forrykende avslutning. Han var dog vel vitende om at det kom en på nest siste startnummer som var fysen på både etappeseier og sikre seg ledelse i sammendraget. 

Det var Primoz Roglic (LottoNL-Jumbo) som var den store favoritten før torsdagens tempo, og ved passering var han noen få sekunder foran Bevin. Sammenlagtleder Julian Alaphilippe (Quick-Step) startet to minutter bak Roglic, og tapte 22 sekunder til første mellomtid.

Den tidligere skihopperen Roglic økte fra mellomtiden inn til mål. Der var han ni sekunder foran. Dermed gikk etappeseieren til den temposterke sloveneren, mens Bevin, som ledet hele dagen, måtte se seg slått av den nest siste rytteren i mål.

Tredjeplassen gikk til Vasil Kiriyenka.

Den gule ledertrøyen kunne Roglic også ikle seg, ettersom han bare økte mot Alaphilippe inn mot mål. Han var 42 sekunder bak i mål, og er dermed 34 sekunder bak i sammendraget når det gjenstår to etapper.

Av øvrige sammenlagtkandidater var Bauke Mollema (Trek-Segafredo) den beste. Han var 45 sekunder bak Roglic, og er nå 1.33 bak i sammendraget .

De største taperne blant sammenlagtkandidatene var Romain Bardet (AG2R) og Rudy Molard (FDJ). Begge falt ut godt ut av topp ti i sammendraget og er nå henholdsvis nummer 14 og 16, 2.27 og 2.30 bak.

Tagget med: , , ,

Les også disse