DE TO BESTE: Primoz Roglic dro med seg Alejandro Valverde over målstreken på den 15. etappen. Foto: Justin Setterfield/Getty Images)

Roglic økte til de fleste av konkurrentene

Knut Andreas Lone
Tips meg @knut_lone

Publisert 8.09.19 18:15

Del på    

Kjørte fra rivalene sammen med Alejandro Valverde.

(procycling.no): Etter en forrykende start på etappen roet det seg tidlig ned og Jumbo-Visma sørget for å bringe Primoz Roglic kontrollert inn i den siste klatringen opp Santuario del Acebo (8,1 kilometer à 9,6 prosent)

Med seks kilometer til toppen klinte Alejandro Valverde til og Roglic var den eneste som maktet å følge Movistar-rytteren. Duoen var utilnærmelig oppover den tidvis svært bratte klatringen, og dermed satte mannen i rødt ytterligere tid i sekken på de fleste av konkurrentene.

40 sekunder senere fulgte Miguel Ángel Lopez (Astana) og Tadej Pogacar (UAE Team Emirates), som konkurrerer om andreplassen i sammendraget, men ingen av dem maktet å ta tid på den andre og de kom sammen i mål.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Hagen falt i sammendraget

Carl Fredrik Hagen satte godt med tidlig i klatringen og da Valverde angrep ble han sittende i gruppe tre, og nordmannen satt og tauet på blant andre Nairo Quintana.

Lotto Soudal-rytteren falmet imidlertid oppover den tøffe klatringen, og til slutt kom han i mål fire minutter og 25 sekunder bak etappevinneren, og over to minutter bak Roglic og Valverde.

Han tapte også tid til flere av rytterne bak seg i sammendraget, og dermed falt han til niendeplass, etter å ha blitt passert av Wilco Kelderman (Team Sunweb).

27-åringen ligger nå ni minutter og 44 sekunder bak sammenlagtleder Roglic.

Artikkelen fortsetter under bildet!

KONG KUSS: Unggutten fra Jumbo-Visma klinket til fra bruddet og vant i suveren stil. Foto: Justin Setterfield/Getty Images

Etappeseier til Kuss

Movistar lanserte angrepene fra start av på den 15. etappen av Vuelta a España. Med fire førstekategorier fordelt over 155 kilometer var det rikelig med anledning til å sette Jumbo-Visma og sammenlagtleder Primoz Roglic under press.

Over Puerto del Acebo (7,3 kilometer à 8 prosent) hadde det spanske laget fått av gårde Marc Soler, men Jumbo-Visma hadde fått med Sepp Kuss og amerikaneren satt bare med gruppen, uten å gjøre noe, mens Jumbo-Visma grep tøylene bak og det roet seg ned.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Sammen med 15 andre ryttere fikk de to rytterne gå av gårde og ting roet seg etter den eksplosive starten, og bruddet skulle etter hvert få kjempe om etappeseieren – med over fem minutter tilbake til hovedfeltet inn i Santuario del Acebo.

Med 6,7 kilometer til angrep Sepp Kuss og amerikaneren hentet etter hvert inn Sergio Samitier (Euskadi-Murias), som hadde gått tidligere, og feide forbi baskeren. Ruben Guerreiro (Katusha-Alpecin) og Tao Geoghegan Hart (Team Ineos) forsøkte å kjøre seg tilbake til Jumbo-rytteren, men var sjanseløs.

På toppen av Santuario del Acebo hadde Kuss godt over halvminuttet tilbake til forfølgerne, og kunne juble for karrierens største seier.

Tagget med: , , , ,

Les også disse