HELGUL DRØM: Primoz Roglic har blitt vant til å kjøre i den gule og svarte trøya til Jumbo-Visma, men han bytter den gjerne ut for en trøye med enda litt mer gult på til neste år. Foto: Tim de Waele/Getty Images

Roglic går trolig for Tour de France i 2020

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 28.10.19 14:11

Del på    

– Det jeg ønsker over alt er å vinne den gule trøya, sier sloveneren.

(procycling.no): Som en klar verdensener, kan Primoz Roglic se tilbake på årets sesong med gode minner.

Etter å ha vunnet UAE Tour, Tirreno-Adriatico og Tour de Romandie på vei inn mot Giro d’Italia, ble det riktignok tungt for sloveneren i siste del av giroen. Han endte likevel med en tredjeplass sammenlagt, hans første podieplassering i et treukersritt. Sloveneren var dog såpass sliten at han valgte å stå over Tour de France (noe som åpnet for at Wout van Aert fikk en plass på Jumbo-Vismas lag).

Istedenfor fokuserte han på Vuelta a España, hvor han tok over sammenlagtledelsen etter den tiende etappen og beholdt den hele veien til Madrid. 

Men så blir spørsmålet, hvordan legges sesongen opp til neste år? Løypene til både Giro d’Italia og Tour de France har blitt presentert, samtidig som Jumbo-Visma også har hentet inn Tom Dumoulin på et allerede meget godt lag. Uten å ha studert dem grundig sier Roglic i et intervju med den spanske avisen Marca at han liker de to løypene, men at han foreløpig ser for seg at han kjører det franske rittet.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Drømmer om den gule trøya

Målt i antall tempokilometere er det tilsynelatende mer å hente i Giro d’Italia, og selv om Roglic er klar på at han foretrekker mange tempokilometere, virker han ikke bekymret for at det ikke er mer enn 36 kilometere med temposykling i neste års Tour de France.

– Du har den 20. etappen, bakketempoen til La Planche des Belles Files, hvor jeg kan gjøre en stor forskjell. Det er den etappen jeg liker mest, og jeg ville elsket å ta den gule trøya og så kunne kjøre med den inn til Paris, sier Roglic.

Mandag er Roglic inne i sin siste dag i 20-årene, og den snart 30 år gamle Jumbo-Visma-rytteren forteller at han ble svært glad da han så at det var lagt opp til en tempo på den siste virkelige konkurransedagen for sammenlagtrytterne. Riktignok skal det nevnes at han falt ned fra tredje- til fjerdeplass i fjorårets Tour de France etter at Chris Froome kjørte en gnistrende tempoetappe på den 20. etappen.

FJERDEPLASS: Primoz Roglic fikk sitt virkelige gjennombrudd i treukersrittene med fjerdeplassen fra i fjor, da han kjempet med Chris Froome om tredjeplassen. Foto: Tim de Waele/Getty Images

På spørsmål om han vil foretrekke å vinne touren eller å ta OL-gull i Tokyo, er det liten tvil om at Roglic har store ambisjoner i Tour de France.

– Touren er touren. Jeg liker mange sykkelritt, men du må anerkjenne at ingen ritt er som det franske etapperittet. Som jeg sa til Marca etter at jeg vant vueltaen, målet mitt er å fokusere på touren. Jeg må bestemme i løpet av de neste dagene om dette er den ideelle muligheten (å satse på Tour de France), men det jeg vet er at det jeg ønsker over alt er å vinne den gule trøya, sier Roglic. 

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Tøff OL-løype neste år

Fremdeles venter man på den endelige bekreftelsen, etter at OL-rankingen til UCI har blitt fjernet fra sidene til det internasjonale sykkelforbundet, men etter alle solemerker gjorde det at Roglic ble nummer syv i Il Lombardia og Alejandro Valverde nummer to sitt til at Slovenia får med seg fire ryttere til OL, mens spanjolene får fem.

Det kan komme til å spille en rolle i neste års OL-ritt, en løype som Roglic etter planen ønsket å studere nærmere på mandag, forteller han til Marca.

Roglic har i likhet med flere av sportens største stjerner oppholdt seg i Japan de siste dagene, i forbindelse med Saitama Criterium. 

– Jeg vil dra for å sjekke løypa, for det vil utvilsomt være ett av mine største mål i 2020, sier sloveneren.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Tagget med: , ,

Les også disse