SLIPPER STRAFF: Michael Rogers ble midlertidig suspendert av det internasjonale sykkelforbundet etter at spor av clenbuterol ble funnet i en dopingprøve fra årets Japan Cup. Nå slipper han straff Foto: Tim De Waele (©TDWsport.com)

Rogers slipper dopingstraff

Procycling
Tips meg

Publisert 23.04.14 12:20

Del på    

Alberto Contadors’ lagkamerat kan konkurrere igjen.

Michael Rogers (Tinkoff-Saxo) blir ikke utestengt fra sykkelsporten, selv om han testet postitvt for clenbuterol. Det melder det internasjonale sykkelforbundet UCI onsdag.

Den australske 34-åringen har hele tiden bedyret sin uskyld og har hevdet at han fikk i seg det forbudte stoffet uten sin egen viten.

Etter en høring av saken har UCI besluttet at den positive prøven med «overveldende sannsynlighet» skyldes forurenset kjøtt fra da Rogers kjørte Tour of Beijing i Kina på slutten av sesongen i fjor.

Den positive prøven stammet fra Japan Cup den 20. oktober 2013. Rogers vant rittet foran newzealender Jack Bauer fra Garmin-Sharp og italienske Damiano Cunego fra Lampre-Merida.

Selv om Rogers frifinnes, får han likevel ikke beholde seieren fra Japan Cup.

Stor fortid
Rogers har tre ganger blitt verdensmester på tempo. Han har også vunnet Tour of California (2010) og Tyskland rundt (2003). Hans beste plassering i Tour de France er 9. plass i 2006.

Rogers har også innrømmet å ha samarbeidet med den kontroversielle legen Michele Ferrari, men bedyret den gang at forholdet ikke skal ha dreid seg om doping.

I løpet av sin karriere har han blant annet syklet for Quick Step, T-Mobile og Team Sky. I 2012 fungerte han som road captain for Team Sky, da Bradley Wiggins gikk helt til topps i Tour de France.

Fikk støtte av Contador
Alberto Contador, Rogers nåværende lagkamerat på Bjarne Riis sitt Saxo-Tinkoff, testet også postivt for clenbuterol i 2010 under Tour de France. En mikorskopisk mengde ble funnet i urinen til spanjolen, som senere ble fratatt sin Tour de France-tittel. Contador hevdet at han fikk i seg stoffet gjennom matforgiftning.

Stoffet står på WADAs dopingliste under kategorien anaboler. Clenbuterol øker muskelveksten i kroppen, men kan også ha en stimulerende effekt på utøveres utholdenhet.

Tagget med:

Les også disse