SKIFTER LAG: Nicolas Roche. FOTO: © Tim De Waele

Roche vil prøve å hjelpe Dumoulin til Tour de France-seier

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 4.09.18 20:29

Del på    

Den irske veteranen bekrefter selv sin ankomst i rekkene hos Team Sunweb.

Etter to år i BMC, er det Sunweb som blir neste arbeidsgiver for Nicolas Roche. Det bekrefter han i et intervju med AD.nl, gjengitt av Cyclingnews.com.

– Jeg tror det er en veldig god overgang for meg. Det passer utmerket med hvor jeg er på dette stadiet i karrieren min, sier Roche.

34-åringen har i en årrekke vist at han er en dyktig klatrer, med 13 plasseringer blant de 30 beste i de tre treukersrittene, hvor femteplassen fra Vuelta a España i 2013 er hans beste resultat.

I Sunweb vil han primært være en hjelperytter, hvor Tom Dumoulin blir den viktigste rytteren. Det blir også viktig for vinneren av Giro d’Italia i 2017 i hans jakt på sin første sammenlagtseier i Tour de France.

Støtten fra laget har flere ganger vært en kritisk svakhet for Dumoulin tidligere. I tillegg er det også klart at Simon Gesckhe og Laurens Ten Dam, to av rytterne som har vært sentrale for Dumoulin, forsvinner fra Sunweb etter årets sesong.

Roche tror det er mulig å for Dumoulin – som ble nummer to i årets Tour de France – å ta steget helt opp.

– De siste årene har han vist at han har stadig fremgang. For å vinne Tour de France trenger du at alt går rett, det handler ikke bare om beina. Jeg tror han er klar kandidat til seieren i touren.

Tagget med: , ,

Les også disse