IRSK MESTER: Nicolas Roche. FOTO: © Tim De Waele

Roche: – Ville heller ikke tvitret støtte til Brailsford

Anders Eia Linnestad
Tips meg

Publisert 11.03.17 21:47

Del på    

Chris Froome får støtte av tidligere lagkamerat.

(procycling.no): Tidligere denne uken avslørte Cyclingnews at rytterne i Team Sky vurderer å be lagleder Dave Brailsford trekke seg, fordi den pågående etterforskningen av ham, laget og British Cycling skal ha begynt å gå utover utøvernes prestasjoner.

Som en reaksjon, valgte mange av Skys ryttere, deriblant Geraint Thomas og Elia Viviani, å vise sin støtte til sjefen på Twitter – en støtte som Daily Mail hevder Sky-ledelsen formante dem om å gi.

Men lagets største stjerne, den triple Tour de France-vinneren Chris Froome, valgte å la være. Det mener tidligere lagkamerat Nicolas Roche at han gjorde helt rett i. I en kronikk publisert i Irish Independent skriver iren følgende:

– Det ble rapportert om at Chris Froome var en av rytterne som nektet å gi sin støtte til Dave Brailsford, og jeg ville sannsynligvis gjort det samme. Hvis fortiden har lært oss noe, så er det at man ikke kan gå god for noen.

– Urettferdig

I et intervju med Cyclingnews tar Roche til ordet for at Det britiske antidopingbyrået (UKAD) må trappe opp etterforskningen av Team Sky og British Cycling.

– Min største bekymring er at det alltid tar fem år før alt kommer frem i lyset. Jeg kan ikke forstå hvorfor slike saker blir løst raskere. Det er alltid den neste generasjonen som får svi for det som skjedde for fem år siden, og det synes jeg er urettferdig, sier han.

Under en parlamentshøring hevdet UKAD at British Cycling og Team Sky har vært lite medgjørlige etterforskningen. Det er ikke satt en endelig dato for når resultatene av etterforskningen skal legges frem.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

IRRITERT: Sir Dave Brailsford mener UCIs behandling av Astana etter dopingskandalene er for mild. Foto: Eric Gaillard / Reuters / NTB scanpix

I HARDT VÆR: Dave Brailsford og Team Sky. Foto: Eric Gaillard / Reuters / NTB scanpix

– Når jeg leser kommentarene fra kollegene mine på internett, så er det lett å forstå at situasjonen er vanskelig for dem, sier Roche, og legger til:

– Hele laget blir jo mistenkeliggjort fordi noen få har gjort noen feil. Jeg synes ikke det er rettferdig. Jeg var i Team Sky i to år uten at det skjedde noe bemerkelsesverdig.

Derfor mener han at man raskt bør komme med en konklusjon.

– Det bør komme en avgjørelse. Hvis svaret er at det ikke er blitt gjort noe galt, så går livet videre. Hvis svaret er det motsatte, så må de få sin straff. Dette kan ikke dra ut i seks måneder, sier Roche, som i disse dager er hjelperytter for Richie Porte i Paris-Nice.

Team Sky under kritisk søkelys

Men stormen rundt Team Sky og Brailsford ser ikke ut til å legge seg med det første.

Det ble for alvor ubehagelig da det britiske antidopingbyrået (UKAD) åpnet en etterforskning mot laget og British Cycling i fjor høst.

Granskingen kom i stand i starten av oktober etter at Daily Mail hadde avslørt at Simon Cope, sjefen for det britiske damelaget, hadde tatt med en pakke med medisiner til Bradley Wiggins under Critérium Du Dauphiné i 2011.

Formålet med etterforskningen var å finne hva forsendelsen inneholdt og om det hadde foregått ut brudd på antidopingreglene i den forbindelse.

UKAD og britiske myndigheter har de siste månedene forsøkt å grave opp papirsporet med dokumentasjon som kan bevise om Sky-ledelsen snakker sant.

Tagget med: , , , ,

Les også disse