VANT: Sondre Midtsveen (Ringeriks-Kraft U23) vant den første etappen av Ronde van Oost-Vlaanderen. FOTO: Kjartan Heggø.

Ringeriks-Kraft U23 med sterk seier i Belgia

Magnus Drivenes
Tips meg @magnusdrivenes

Publisert 21.08.19 18:44

Del på    

Sondre Midtsveen vant første etappe i Ronde van Oost-Vlaanderen.

(procycling.no): Ringerike Sykkelklubbs elitesatsing, Team Ringeriks-Kraft U23, er for øyeblikket i Belgia og kjører U23-rittet Ronde van Oost-Vlaanderen mot flere av Belgias fremste U23-syklister.

Femdagersrittet åpnet onsdag med en etappe på drøye tolv mil, der en rundløype på 11.7 kilometer skulle forseres elleve ganger.

Til slutt befant Sondre Midtsveen seg i det avgjørende firemannsbruddet. Kvartetten jobbet godt sammen frem til den siste kilometeren, og der var Jevnaker-syklisten den raskeste. 

– Jeg gikk rundt han siste da det var femti meter igjen. Jeg rakk dessverre ikke å feire ordentlig, men jeg rakk å skrike i hvert fall, smiler Midtsveen til procycling.no.

Dermed tok 21-åringen en flott seier på den første etappen. Midtsveen innehar også den blå ledertrøya og poengtrøya.

Nylig ble Midtsveen nummer 14 i 1.2-rittet Fyen rundt. Tidligere i år var han centimetere unna UCI-poeng da han kjørte inn til ellevteplass i Himmarland GP.

Satt lenge i brudd som ble kjørt inn

– Etter én times kjøring kom jeg med i en femtenmannsgruppe. Der tenkte jeg egentlig mest på å samle poeng til spurttrøya. Vi kjørte ganske bra, men feltet hadde ganske god kontroll på oss. Vi lå på mellom 30 og 45 sekunder stort sett hele tiden. Da vi ble kjørt igjen med to runder igjen, sa jeg til de andre på laget at jeg var helt ferdig.

Men etter å ha hvilt seg litt, klarte Midtsveen å bli med på ett støt til. Det skulle vise seg å bli avgjørende. 

– Jeg så at det stakk to karer, også tenkte jeg at kunne bli med her. Det kom opp en til, og vi kjørte bra sammen. Vi fikk bare mer og mer tid på hovedfeltet.

U23-rittet fortsetter torsdag. Det gjenstår fire etapper av rittet som avsluttes søndag.