Prøv Procycling Pluss idag

NYTT PROSJEKT PÅ GANG: Bjarne Riis gjør comeback i sykkelsporten, og står bak et WorldTour-lag for damer, samt et kontinentallag for herrer.

Riis’ prosjekt får støtte av Rasmussen

Magnus Drivenes
Tips meg @magnusdrivenes

Publisert 4.11.16 20:54

Del på    

Bjarne Riis har måttet tåle kritikk, men Michael Rasmussen står bak 52-åringen.

(procycling.no): Torsdag ble det klart at Bjarne Riis på nytt gjør inntog i sykkelsporten. Sammen med milliardæren Lars Seier Christiansen skal de i 2017 stå bak kontinentallaget Team Virtu Pro-VeloCONCEPT og damelaget Team BMS Birn, som blir danskenes første WorldTour-lag for damer.

Til tross for sin dopingfortid, har fortsatt Ørnen fra Herning en høy stjerne i Danmark. Likevel er det ikke alle som er fornøyde med Riis’ tilbakekomst i idretten.

Administrerende direktør i Danmarks idrettsforbund (DIF), Morten Mølholm, er ikke særlig glad for at 52-åringen er tilbake.

– Vi er dypt skeptiske til at Bjarne Riis har noe med dansk sykkelsport å gjøre, fortalte han til dansk TV2 etter Riis-Seier-prosjektet ble presentert torsdag.

Kyllingen støtter Ørnen
En som er uenig med Mølholm, er Michael Rasmussen. Rasmussen har selv innrømmet dopingbruk, og jobber nå som ekspert i danske Ekstra Bladet. Han tror Riis har skjerpet seg, og er i stand til å drive sykkellag uten å involvere doping.

– Jeg synes at det har blitt et galt korstog mot Bjarne Riis. Jeg tror helt oppriktig på at han vil det beste for dansk sykling, forteller Rasmussen til Ekstra Bladet.

<b>GAME OVER:</b> Michael Rasmussen og hans Christina Watches-Kuma er nå historie. Det får det danske sykkelforundet skylda for.. REUTERS/Henning Bagger/Scanpix

– KORSTOG MOT RIIS: Støtter Bjarne Riis: Michael Rasmussen. REUTERS/Henning Bagger/Scanpix

– Det prosjektet han har nå er fjernt fra den verden han selv var en del av da han var aktiv, og han kan ha blitt klokkere gjennom årene.

– Hyklerisk
Kyllingen påpeker at det er hyklerisk å gå etter Riis, mens danske ryttere stadig vekk går til lag som er drevet av personer med vel så mange skjeletter i skapet som Riis. Derfor er det dumt å angripe Kurt Asle Arvesens gamle sjef, mener Rasmussen.

For Riis har lang erfaring med å drive sykkellag, og i tospann med Lars Seier Christensen har han også en meget god økonomi.

– Det er trolig ikke et eneste lag på øverste nivå som ikke har noen skjeletter i skapet. Når da Riis skal kritiseres ved enhver anledning, bør DIF reagere hver gang en rytter skriver under med et storlag, men det er langt fra tilfelle.

 

Tagget med: , ,

Les også disse