Prøv Procycling Pluss idag

NORGESMESTER: Erik Resell vant NM i sykkelkross søndag. Neste år melder han overgang fra terreng til landevei, og sykler for Uno X-Hydrogen. Foto: Uno X-Hydrogen Development Team.

Resell ble norgesmester i sykkelkross

Magnus Drivenes
Tips meg @magnusdrivenes

Publisert 13.11.16 15:36

Del på    

Befestet sin posisjon som den beste CX-rytteren i landet.

(procycling.no): Søndag var det klart for norgesmesterskapet i sykkelkross. Grenland Sykkelklubb var arrangør i rittet som ble arrangert i Skien.

I menn senior var det knyttet stor spenning til duellen mellom Erik Resell og Fredrik Haraldseth. De to har vært de klart beste under de seks NorgesCup-rittene som har vært i år, hvor Resell har tatt fem seire, mens Haraldseth står med én.

På første runde var de to samlet, men ut på den andre runden hadde Resell fått noen meter på sykkelkrosspesialisten Haraldseth. Luken økte og økte, og Haraldseth fikk også teknisk trøbbel. Dermed kunne Lillehammer-syklisten dunke på videre på vei mot et suverent NM-gull.

Resell er opprinnelig terrengsyklist, og bruker sykkelkross som trening. Til neste år melder han overgang til landevei, da han er plukket opp av Uno X-Hydrogen Development Team.

Kampen om andreplassen sto mellom Håkon Aalrust, Martin Siggerud og Ole Hem. Sistnevnte måtte etterhvert slippe, og da var det de to 98-modellene som skulle gjøre opp om de siste medaljene. Men Aalrust var ikke å se da rytterne kom over målstreken, så det var Siggerud som sølvmedaljen. Bak hadde Morten Vaeng tatt igjen Hem, og spurtet inn til bronse.

Vinneren var naturligvis meget fornøyd med seieren.

– Det var veldig gøy. Det var som jeg håpet på og jeg klarte å kjøre fra. Jeg regnet med at Haraldseth skulle være min sterkeste konkurrent, men jeg fikk en luke på ham. Da jeg hørte at han hadde fått teknisk, kunne jeg bare kontrollere det inn, sa Resell i seiersintervjuet med Faststone.tv.

Sveum best i dameklassen

Elisabeth Sveum fra SK Rye forsvarte seieren fra i fjor, da hun vant i damer senior. Hun var over minuttet foran Ann Iren Bjørnarå fra BOC, mens bronsemedaljør fra junior-VM i Doha, Susanne Andersen, ble nummer tre.

 

I kvinner junior vant Thea Siggerud foran kusinen Tuva Siggerud. Tuva er også broren til Martin, som tok sølvet i herrer senior. Bronsemedaljen gikk til Martine Opsahl fra Frøy.

I menn junior ble det et realt spurtoppgjør mellom Søren Wærenskjold fra Ringerike SK og Tobias Johannesen fra Soon. Førstnevnte var til slutt den den raskeste, og endte opp med gullet. Bronsen Glåmdal SK og Mikkel Eide.
Resultater for alle klasser finner dere her.