Prøv Procycling Pluss idag

ANSATT HOS UNO-X: Arne Gunnar Ensrud har blant annet trent Tobias Foss og Rasmus Tiller gjennom NTG-studiene deres på Lillehammer. Foto: Even Emberland, www.procycling.no

Ensrud siste brikke i Uno-X-laget

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 23.11.16 15:38

Del på    

Brobygger mellom NTG og utviklingslaget.

(procycling.no): Arne Gunnar Ensrud tar rollen ved siden av Leo Snoeks og Kurt Asle Arvesen i Uno-X-laget.

– Jeg skal fungere som trenerkoordinator, 2. sportsdirektør og leder. Jeg skal være en samtalepartner for trenerne på laget og samtidig bistå med utvikling av utøverne, forklarer han overfor procycling.no.

Som trener på sykkellinja ved NTG Lillehammer, blir han også en viktig brobygger mellom elitesatsingen og idrettslinja.

Gjennom årenes løp har han fulgt utviklingen til Tobias Foss, Rasmus Tiller, Truls Engen Korsæth, Oskar Svendsen og Anders Skaarseth (selv om han satset langrenn først, så sykling).

– Trenger lag på forskjellige nivåer

Samarbeidslaget mellom NTG og Lillehammer CK skal videreføres, i tillegg håper miljøet at de i framtiden vil produsere flere talenter til Uno-X Hydrogen Development Team.

Terrengsyklistene Sondre Kristiansen og Erik Ressell, i tillegg til Hans Kristian Rudland er del av neste års utviklingslag.

– Vi ønsker at klubbmiljøet skal bestå for de som er ferdige på NTG og ønsker å holde seg på det nivået. Det er viktige at både Lillehammer og Ringerike har lag på flere nivåer.

– Et viktig mål er også at NTG også skal produsere talenter for Uno-X-laget?

– Selve grunntanken stammer fra at det har vært et lite vakuum innenfor sykling etter at man går ut av NTG. Ja, man kan fortsette på klubblaget, men noen trenger også noe annet. Skiskytterne har for eksempel hatt Statkraft Lillehammer-laget. Det var grunntanken, og den tente heldigvis Uno-X på, forteller han.

Tilbaketrukken

Ensrud er en tanke beskjeden og tilbakeholden. Han har i hvert fall ikke fått de største overskriftene for jobben han har lagt ned for norske talenter de siste årene.

Med en slagkraftig stall på plass for neste års Uno-X-mannskap, og tilhørende spennende sportslig ledelse bør det være mulig å ha litt forventninger til laget foran debutsesongen på landeveien.

Eller?

– Resultatmessig vet jeg ikke. Det er ikke vårt viktigste fokus, men vi har et ønske om å lære dem og kjøre sykkelløp. Da gjelder prøving og feiling. Bommer vi litt, er det bedre enn å være listefyll som ligger på halen, sier han.

På tur med Kurt Asle

Lillehammer CK hadde en meget imponerende sesong i inneværende år.

Foss og Tiller tok store steg – og i Norgescupen var de tidvis dominerende selv som klubblag.

– Rytterne har kjørt med et mandat om de hele tiden skal være med foran der det skjer, og det synes jeg de klarte bra. Det har vært morsomt å følge dem denne sesongen, sier han.

Uno-X-laget var i forrige uke på overlevelsescamp med Kurt Asle Arvesen i Eresfjord. Det ble en nådeløs fysisk pekepinn både for unge og gamle:

– Det var bra, det. Det eneste problemet var at vi ledere fikk det tungt. Vi måtte prøve å holde maska, men vi er jo ikke i like bra form som rytterne. Vi fant vel også ut at vi ikke fungerte veldig bra uten mat vi, heller. Men det var en fin tur, presiserer han.

Tagget med: , , ,

Les også disse