VAR I SUPERFORM TIDLIG: Men nå vurderer Edvald Boasson Hagen og Dimension Data om de skal la ham stå over Milano-Sanremo. (Photo by David Ramos/Getty Images)

Råsterk Boasson Hagen forsvarte trøya

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 8.02.19 16:09

Del på    

Ble satt under kraftig press av Astana.

(procycling.no): Ledertrøya til Edvald Boasson Hagen ble satt under kraftig press under den 194,3 kilometer lange, småkuperte etappen mellom Quart de Poblet og Chera på dag tre av Volta a la Comunitat Valenciana.

Et brudd bestående av ti mann bestående av Julien Duval (AG2R La Mondiale), Awet Andemeskel (Israel Cycling Academy), Preben Van Hecke (Sport Vlaanderen-Baloise), Cyril Barthe (Euskadi Basque Country), Fernando Barcelo (Euskadi Basque Country), Vladislav Kulikov (Gazprom-Rusvelo), Raul Alarcon (W52-FC Porto), Mauricio Moreira (Caja Rural-Seguros RGA), Diego Lopez Fuentes (Equipo Euskadi) og Diego Rubio (Burgos-BH) gikk tidlig og hadde 4:30 tilbake på feltet allerede etter fem mils sykling.

Av disse var Rubio naturlig nok den som var mest interessert i å sanke klatrepoeng underveis. Burgos-rytteren var også i brudd på etappen mot Alicante og satt derfor iført klatretrøya.

Seks 3-kategorier sto på menyen. I etterkant av langesonen begynte feltet sakte, men sikkert å spise inn avstanden til de ti der framme. Hovedsakelig måtte Dimension Data gjøre jobben selv, men innenfor den siste halvannen timen av etappen, tok også Astana til fronten.

Det kasakhstanske laget har flere kort å spille på i sammendraget, med både Pello Bilbao og Ion Izaguirre på skuddhold av nordmannens ledertrøye. Izagirre, kun fem sekunder bak, og en meget god klatrer var nok interessert i å teste rudsbygdingens klatreform i løpet av de to siste tredjekateogriene opp til mål i Chera.

Hardkjør fra Astana

Med 20 kilometer igjen til mål, og 1,3 kilometer igjen til den nest siste bakken, var avstanden opp til feltet nede i rundt 1:40. Hovedfeltet hadde altså grei kontroll på det punktet.

Boasson Hagen satt godt synlig langt framme i feltet gjennom hele etappen iført sin gule ledertrøye. Men det var uungåelig at angrep ville komme mot det vi vel nå kan skrive er lagets kaptein under rittet.

I denne perioden begynte bruddkompisene også å støte på hverandre.

Merhawi Kudus, Omar Fraile, Luis Leon Sanchez, Ion Izagirre og Pello Bilbao satte et høyt tempo i tet av feltet, det gjorde at mange ryttere var nødt til å slippe på vei opp Sot de Chera (4,1 kilometer á 5,8 kilometer). Boasson Hagen så fremdeles uanfektet ut i bakkant av Astana-toget.

Van Avermaet og Valverde

Sju kilometer før streken var det over og ut for restene av dagens utbrudd. CCC hadde tatt kontrollen på hovedfeltet på vegne av Greg Van Avermaet, mens Movistar-laget jobbet for Alejandro Valverde. Begge to potensielle etappevinnere i Cera.

De lyktes imidlertid ikke med å riste av seg de to foregående etappevinnerne i rittet; Boasson Hagen, Sonny Colbrelli og Matteo Trentin.

Innenfor de siste fem kilometerne kom nye angrep fra Euskadi-Murias (Bravo), Israel Cycling Academy (Ben Hermans), Salvatore Puccio (Team Sky), Nelson Oliveira (Movistar Team) og Alessandro De Marchi (CCC).

Van Avermaet lettet også på rumpa ved en anledning, og da reagerte hovedfeltet momentant. Det gjorde også at luken opp til Hermans & Co. ble tettet.

Med to kilometer til mål lå fremdeles Boasson Hagen helt der framme og markerte at han hadde nok en god dag i ledertrøya. Rudsbygdingen tok hjulet til Matteo Trentin inn på oppløpet.

Det var dessverre ikke nok krefter til å kjempe om etappeseieren i dag. Den tok nemlig Greg Van Avermaet seg av, med Trentin på bakhjulet sitt. Nordmannen holdt seg trygt plassert i hovedfeltet, noe som betyr at han også sykler lørdagens dronningetappe iført den gule ledertrøya. Tredjeplassen gikk for øvrig til Luis Leon Sanchez (Astana Pro Team). Verdensmester Valverde ble nummer fire, mens Ion Izagirre endte etappen på 9.-plass.

Edvald Boasson Hagen ble nummer 14 på etappen. Vi har ikke mottatt sluttplasseringene til Sondre Holst Enger og Alexander Kristoff.

Tagget med: , , ,

Les også disse