FRANKRIKE: Alexander Kristoff, Sven Erik Bystrøm og Vegard Stake Laengen blir alle å se i årets Tour de France. Foto: David Ramos/Getty Images

procycling.no erfarer: Tre nordmenn på UAE-laget i Tour de France

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 26.06.19 11:02

Del på    

Går mot ny norsk deltakerrekord i Tour de France.

Tre nordmenn sykler Tour de France for UAE Team Emirates. Alexander Kristoff og Sven Erik Bystrøm er sikre, nå erfarer procycling.no at også Vegard Stake Laengen blir å se ved starten i Brussel.

Askerbøringen har i lang tid vært aktuell for laget til Tour de France og det er ventet at offentliggjøringen av laget vil skje snarlig. 

Bystrøm får med det debuten sin i rittet, mens Stake Laengen for andre gang skal delta i det franske rittet, etter debuten i 2017.

ANNONSE: Følg sesongen hos Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Kristoff er den av de tre som har klart størst meritter i rittet fra tidligere med sine tre etappeseirer. Trolig vil han også få flere sjanser til å sikre seg flere etappeseirer i årets ritt, ettersom Fernando Gaviria har slitt med en kneskade. Laget har med seg Dan Martin som sitt sammenlagthåp.

Fra før av er Odd Christian Eiking (Wanty-Gobert) og Amund Grøndahl Jansen (Jumbo-Visma) allerede bekreftet til Tour de France, i tillegg til at Edvald Boasson Hagen har en relativt sikker plass hos Dimension Data. Dermed ligger det an til ny norsk deltakerrekord med seks ryttere til start i sykkelsportens største ritt.

Tagget med: , , , ,

Les også disse