SA SEG DELVIS SKYLDIG: Georg Preidler sa seg skyldig i å ha tappet sitt eget blod, men benektet at han hadde dopet seg før 2018. Foto: Kei Tsuji/Tim De Waele/Getty Images)

Preidler: – Jeg angrer bittert

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 16.01.20 10:26

Del på    

Østerrikeren benekter fortsatt doping før 2018.

(procycling.no): Den varslede rettsaken mot Georg Preidler, som er blant de involverte syklistene i Operasjon Årelating (Operation Aderlass), startet onsdag.

Østerrikeren er siktet for bedrageri, og det ble i fjor høst kjent at han også er anklaget for å ha brukt veksthormoner jevnlig siden Giro d’Italia i 2017, et ritt som ble vunnet av hans daværende lagkamerat Tom Dumoulin.

Preidler selv sa han startet med bloddopingen «av nysgjerrighet», en avgjørelse han angrer på i dag.

– Avgjørelsen om å bloddope meg var dum og fundamentalt feil. Jeg angrer bittert, sa 29-åringen onsdag, ifølge blant andre Kronen Zeitung

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Fikk sprøyter av en «tvilsom fyr»

Selv om Preidler benekter all doping før 2018, kom det frem at han hadde mottatt og brukt sprøyter fra en «tvilsom fyr» i 2017.

Preidler fortalte videre at han ikke visste hva som var i sprøytene og hvordan de virket.

– Effekten var ikke merkbar for meg, noe som er grunnen til at jeg raskt mistet interessen, sa Preidler. 

Rettsaken er nå foreløpig stanset, i påvente av at politiet gjennomfører et avhør av personen som angivelig skal ha gitt Preidler 24 sprøyter med veksthormoner.

Preidler skal etter sigende ha fått kontaktinformasjon til denne «tvilsomme» personen fra en annen tidligere syklist. Det er ikke offentlig kjent hvem denne tidligere syklisten er, og forsvareren til personen var klar på at den tidligere syklisten ikke har dopet seg selv.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Mener han ikke brøt med kontrakten med Groupama-FDJ

Forsvareren til Preidler argumenterte også for at denne saken var annerledes enn saken til den tidligere langrennsløperen Dominik Baldauf, som på tirsdag ble dømt til fem måneders betinget fengsel.

– Preidler var i en lagsport, til sammenligning med langrennsløperne som er individuelle utøvere, sa forsvareren, og argumenterte for at Preidler derfor hadde oppfylt sin rolle, og ikke gjort noen skade. 

Det kom videre frem at Preidler hadde fått kontrakt med Groupama-FDJ foran 2018-sesongen fordi han var erfaren, og at han fikk en kontrakt verdt  170 000 euro (rundt 1 680 000 norske kroner etter dagens kurs). Preidler fikk aldri spørsmål om doping etter at han startet å tappe sitt eget blod, og laget var videre fornøyd med jobben han la ned på sykkelen. Preidler argumenterte derfor for at han hadde fullført sine forpliktelser i henhold til kontrakten i 2018.

Han visste selv ikke hele innholdet i kontrakten, hvor det eventuelt stod noe om en mulig dopingutestengelse, på grunn av språkbarrieren og at «agenten hans mente han kunne signere avtalen».

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Tagget med: , , ,

Les også disse