FAVORITT? Richie Porte ble i hvert fall imponert over Michael Woods på den tredje etappen. Foto: Michael Steele/Getty Images

Porte skyver favorittstempelet over på Woods

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 17.01.19 20:51

Del på    

Corkscrew byr på den første virkelige testen mellom sammenlagtfavorittene.

Den første lille testen for rytterne med sammenlagtambisjoner i Tour Down Under kom natt til torsdag, hvor det ikke var mer enn 38 ryttere som kom inn på samme tid som etappevinner Peter Sagan.

Noen ryttere er med det dermed ute av sammenlagtkampen i rittet som normalt sett pleier å være svært jevnt, men fremdeles er de største favorittene fremdeles med i kampen. Den av forhåndsfavorittene som viste seg mest frem på den tredje etappen var nok Michael Woods, som prøvde seg med et angrep med 2,5 kilometer igjen.

Canadieren ble hentet inn, men etter etappen var Richie Porte klar i sin dom.

– Hvis det er én ting å ta ut fra etappen, så er det at Woods er den sterkeste, sier Porte til Cyclingnews.

Bakken hvor Woods presenterte seg

Australieren var pekt ut som den største favoritten foran rittet, blant annet på grunn av at han har vunnet opp Willunga Hill de fem siste årene.

Natt til fredag er det imidlertid Corkscrew Hill som er med i rittet for første gang siden 2016. Den gang var det scenen hvor Michael Woods virkelig presenterte seg på den internasjonale scenen i sitt første ritt som proff. Porte ble kjørt av hjul og kun Sergio Henao maktet å følge.

Etappen avsluttes med seks kilometer utfor ned mot mål og det hele endte dermed i en spurt om seieren mellom elleve ryttere.

Selv om det ikke endte i noen seier, fikk Woods sitt definitive gjennombrudd med tredjeplass på den etappen, tredjeplass på Willunga Hill og femteplass sammenlagt. Og Porte er nok definitivt redd for hva Woods kan gjøre opp den 2,3 kilometer lange stigningen opp Corkscrew med en gjennomsnittlig stigning på 8,9 prosent med partier på vesentlig mer enn det.

– Det er den første virkelige testen. Tingen med Corkscrew er utforkjøringen ned i juvet, som er ganske rask. Kan du komme dit i en god posisjon er det vanskeligste gjort, mener Porte.

– Kan være mer avgjørende enn Willunga

Woods støtter seg også bak at Corkscrew blir den første virkelige testen. Angrepet hans på den tredje etappen endte ikke i noe fruktbart, blant annet på grunn av motvind.

EF Education First var aktive gjennom hele dagen, med både James Whelan og Alberto Bettiol i brudd underveis for å gjøre det vanskeligere for CCC og sammenlagtleder Patrick Bevin.

Foran Corkscrew-etappen vil de gjøre det enda vanskeligere for Bevin å beholde sammenlagtledelsen. Foreløpig er Bevin 15 sekunder foran Woods, Porte og de øvrige rytterne som ikke har plukket noen bonussekunder.

– Det er en god klatring for Mike. Det ligner på en finale i en Ardenneklassiker og «Woodsy» ble nummer to i Liège-Bastogne-Liège, så det bør være en god dag for ham, sier sportsdirektør Tom Southam til Cyclingnews.

– Willunga Hill favoriserer ofte den som skal forsvare en ledelse. Du kan bygge opp ledelsen ved hjelp av bonussekunder og dermed kan du akkurat henge med, for bakken er ikke så lang. Jeg tror Corkscrew kan være mer avgjørende enn Willunga og vi håper Mike kan gjøre det bra der, sier Southam.

Tagget med: , , ,

Les også disse