Prøv Procycling Pluss idag

Cycling: 71st Tour de Romandie 2017 / Stage 5 Richie PORTE (AUS)/ Lausanne - Lausanne (17,88Km) / Individual Time Trial / ITT / © Tim De Waele

Porte kunne juble over sammenlagtseier

Magnus Drivenes
Tips meg @magnusdrivenes

Publisert 30.04.17 15:16

Del på    

Smadret Simon Yates da Primoz Roglic vant etter ny kanonavslutning.

(procycling.no): Den siste etappen av Tour de Romandie var en 18 kilometer tempo av det krevende slaget. Krappe svinger, brosteinsbakker, mye stigning, samt en rask nedoverbakke mot mål.

Simon Yates måtte forsvare en 19 sekunder stor ledelse på Richie Porte, og det var knyttet stor spenning til om briten skulle klare å holde på ledelsen på den avsluttende etappen.

Richie Porte satte derimot standarden fra start. På første mellomtid hadde han tatt igjen forspranget og vel så det. 33 sekunder bak var Simon Yates. Porte var over 18 sekunder bedre enn Primoz Roglic på de første tolv minuttene.

Roglic kjørte også en solid tempo. Han var offensiv i utforkjøringene og smadret Tejay Van Garderens ledertid i mål med 34 sekunder. Dermed var spenningen ikke lenger knyttet til ledertrøyen, men om Porte skulle holde unna for Roglic fantomavslutning.

Det klarte ikke Richie Porte. Roglics fart ned fra passeringspunktet var umulig for tasmanieren å svare på, og dermed måtte Porte innfinne seg i å bli nummer to for andre dag på rad. BMC-rytteren var åtte sekunder bak den tidligere skihopperen.

Likevel kunne han juble over sammenlagtsseier i Tour de Romandie, ettersom at Simon Yates klokket inn 48 sekunder bak overlegne Roglic.

– Det har vært en tøff uke for oss etter at Chad Young og Michele Scarponi omkom på sykkelen, så å konkurrere har føltes litt irrelevant, sa Richie Porte etter etappen. 

Tredjeplass på etappen gikk til Tejay Van Garderen. Han hadde tidelene på sin side i kamp med Ion Izaguirre, Fabio Felline og Andrey Amador.

Tagget med: , , ,

Les også disse