(Photo by Bryn Lennon/Getty Images)

Poels ute av Paris-Nice etter dramatisk velt

Espen J. Lee
Tips meg @espenjlee

Publisert 9.03.18 16:21

Del på    

Team Sky-rytteren smalt i autovernet da sammenlagtkampen dro seg til på etappe seks.

(procycling.no): Med en potent kombinasjon av eksplosivitet og timing stakk Rudy Molard (Groupama FDJ) av med laurbærkransen på sjette etappe av Paris-Nice fredag.

I en fartsfylt finale i Vence støtet franskmannen seg bort fra favorittene 1.3 kilometer fra mål, mens de majestetiske, franske alper ruvet i horisonten og sammenlagtfavorittene følte hverandre på tennene.

Tim Wellens (Lotto Soudal) og Julian Alaphilippe (QuickStep) ledet an i en større gruppe to sekunder bak den overraskende etappevinneren, og bokførte seg henholdsvis med andre- og tredjeplass på det som var en angrepsmettet etappe.

– Det er fantastisk å ta den andre seieren til Groupama-FDJ. Jeg bor i Antibes og kjenner løypa som min egen baklomme. Den passer mine kvaliteter og jeg ble i ekstase da ruten ble annonsert. Det var en god dag og det er fantastisk å vinne etappen, sier Molard.

Etter fire 2.kategoristigninger smalt det i feltet 12 kilometer fra mål, med den krappe 1.kategorien Colle sur Loup (maks 16 prosent), hvor splinten ble dratt ut av med angrepet til Simon Yates (Michelton Scott). Med nebb og klør forsvarte Astana sammenlagtledelsen til Luis Leon Sanchez som endte på en fjerdeplass. Spanjolens ledertrøye ble reddet av en iherdig Jakob Fuglsang, en hjelperytter de lux for anledningen.

Den fjerde franske etappeseieren i årets utgave kom på en dag da sammenlagtkampen mistet et stort navn. Wout Poels (Team Sky) krasjet i utforkjøringen fra nest siste stigning og fikk et ublidt møte med autovernet. Nederlenderen lå som nummer to sammenlagt før etappen, men måtte bryte med brudd på kragebeinet.

Alaphilippe er dermed opp på andreplass sammenlagt, 22 sekunder bak Sanchez, mens Marc Soler (Movistar) er tredjemann 26 sekunder etter.

Første WorldTour-seier for Rudy Molard (Photo by Bryn Lennon/Getty Images)

Slik gikk det til

Et redusert felt la i vei på etappen like før klokken tolv fredag. Sykdom gjør sin kneblende runddans blant rytterne, og i dag var det Maurits Lammertink (Katusha), John Degenkolb (Trek-Segafredo), Kevin Ledanois (Fortuneo), Thomas Leezer (Lotto-Jumbo), Christopher Hamilton (Sunweb), Nacer Bouhanni (Cofidis) og Tom-Jalte Slagter (Dimension Data) som ikke kom til start.

Flere angrep gikk tidlig på etappen. Det gikk en gruppe med Lars Bak (Lotto-Soudal), Amael Moinard (Fortuneo), Paul Martens (Lotto-Jumbo), Cyril Lemoine (Cofidis), Tom Scully (Education First) og Fabien Grellier (Direct Energie). Ytterligere sju ryttere gikk etter, Arnaud Demare (Groupama-FDJ), Alexander Kristoff (UAE), Nils Politt (Katusha), Dylan Teuns (BMC), Thomas De Gendt (Lotto-Soudal), Carlos Barbero (Movistar) og Bert Van Lerberghe (Cofidis).

Da Theuns var bare ett minutt bak i sammendraget, valgte Astana å kontrollere utbryterne og holdt avstanden rundt to minutter. De Gendt brukte tiden effektivt og sanket hele 29 klatrepoeng på denne tøffe etappen. Men det var belgieren Grellier, som med sine fire andreplasser i bakkespurtene gikk opp til 31 poeng totalt og tok ledelsen i konkurransen. Direct Energie-rytteren startet dermed lørdagens etappe i den prikkede klatretrøya.

På vei ned fra Cote de Gourdon, etappens siste 2.kategori, punkterte sammenlagtleder Sanchez, som ble tvunget til å fortsette på sykkelen til lagkamerat Omar Fraile. Dan Martin (UAE) opplevde også teknisk trøbbel idet kampen om posisjonene dro seg til inn siste stigning, Cote de la Colle-sur-Loup. Alexis Vuillermoz (AG2R), Yates (Mitchelton-Scott), Poels (Sky) og tittelforsvaret Sergio Henao (Sky) leder inn i bakken.

Team Skys sammenlagtambisjonen fikk seg dog et skudd for baugen sju kilometer fra mål da Poels krasjet inn i autovernet og ble tunget til å bryte med mistanke om et brukkent kragebein. På de siste tre kilometerne gikk Yates til, og ble fulgt av Wellens. En kilometer senere ble duoen innhentet, en samling i front som banet vei for det avgjørende angrepet il Molard.

Franskmannen som bor like ved målbyen i Antibes så sitt snitt til å angripe idet farten gikk noe ned. Hans første WorldTour-seier var tuftet på strålende timing og rå fysisk kapasitet.

Tagget med: , ,

Les også disse