FØR START: Det norske laget før start av Gent-Wevelgem U23. Foto: Per Erik Mæhlum, Norges Cykleforbund

Podieplass for U23-gutta i Gent-Wevelgem

Magnus Drivenes
Tips meg @magnusdrivenes

Publisert 26.03.17 16:02

Del på    

Rasmus Tiller åpnet sesongen på forrykende vis.

(procycling.no): Noen timer før målgang hos seniorene, gjorde U23-guttene opp om seieren i Kattekoers – Gent-Wevelgem.

Norge stilte med et av de aller beste lagene på papiret, og var ventet å prege rittet underveis.

Mot slutten av rittet kom Rasmus Tiller seg avgårde i et meget farlig brudd bestående av ni ryttere. Et svært redusert felt bestående av blant andre Ole Forfang og Anders Skaarseth jaktet disse ni, men syv av utbryterne foran holdt unna.

Tiller hadde vært aktiv hele dagen, og satt lenge i et større brudd. Dette bruddet ble mindre og mindre, og det var altså bare syv ryttere igjen til å kjempe om seier.

Blant dem var Lillehammer-gutten Tiller.

I spurten om seieren rakk han ikke helt opp, men fikk likevel en strålende tredjeplass, i det som er Tillers første ritt for året.

Jacob Hennesy fra Storbritannia vant rittet. Ian Garrison (USA) tok andreplassen.

To nordmenn topp ti

Bak de syv som var først, var Ole Forfang den vasseste. Han sikret en meget solid åttendeplass, og sørget dermed for at det ble to nordmenn topp ti i det belgiske brosteinsrittet.

Anders Skaarseth satt også langt fremme på slutten, mens verdensmester Kristoffer Halvorsen, Torstein Træen og Tobias Foss måtte alle slippe tidligere på etappen. Om det var på grunn av velt, tekniske problemer eller om de rett og slett falt av, har vi ikke helt oversikt ennå, men ting kan tyde på at farten har blitt for stor for de tre.

Tagget med: , ,

Les også disse