I BRUDD: Mads Würtz-Schmidt og Ole Forfang (med flere) i brudd i De Panne for to år siden. FOTO: Tim De Waele

– Plutselig går et brudd inn, og da er du med i toppen

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 24.04.17 16:39

Del på    

Joker-Icopal klare for ukontrollerbare Tour de Bretagne.

(procycling.no): Kupert og krevende landskap, i en av de fineste hjørnene av Frankrike. Det er det Joker Icopal og Team Sparebanken Sør skal bryne seg på de neste dagene.

Profilmessig ser Tour de Bretagne ikke så krevende ut det faktisk er. Alle ryttere som har fullført rittet kan skrive under på at de krever sin mann å vise seg fram nettopp her.

Tidligere utgaver har blitt vunnet av Adrien Costa (2016), Sebastien Delfosse (2015), Bert-Jan Lindemann (2014), Riccardo Zoidl (2013) og Reinardt Janse van Rensburg (2013). Det har blitt gode syklister av hele gjengen.

Historisk sett har også nordmenn gjort det bra i rittet. Daniel Hoelgaard har to etappeseirer her, Adrian Aas Stien (1), Frederik Wilmann (1) og Edvald Boasson Hagen (2).

I fjor var Herman Dahl og Anders Skaarseth nærme. Men det ble ingen norske etappeseirer den uka.

Tøffe franske lag og Filippo Pozzato

Konkurransen er også tøff, selv om rittet arrangeres på 2.2-nivå. Alexander Kristoff har syklet her ved to anledninger, men uten å reise hjem med etappeseirer. Det har dog Julian Alaphilppe, Dylan Theuns, John Degenkolb, Dylan Van Baarle, Lars Boom og Timothy Dupont gjort.

Denne gangen stiller Fortuneo Vital Concept med blant andre Florian Vachon, Elié Gesbert og Kevin Ledanois (U23-verdensmester fra VM i Richmond i 2015).

Armée De Terre har med Tro Bro-Léon-vinner Damien Gaudin og den franske mesteren fra 2015, Steven Tronet. Roubaix-Lille Metropole og det franske Auber 93-laget selger seg også dyrt i Bretagne.

Italienske Willier Triestina ankommer med Filippo Pozzato, Jakub Mareczko og Manuel Belleti.

– Det er typisk at de kommer hit for å spurte for Jakub Mareczko på noen av de enklere første etappene, og så slipper de seg litt ned i nivå etter det. Det er ikke alltid de er så motiverte når de kommer til ritt på dette nivået, så jeg tror ikke disse nødvendigvis kommer til å herje, kommenterer Ole Forfang i Joker-Icopal overfor procycling.no.

Kjernen av det norske U23-landslaget

Det norske kontinentallaget har glimtet til i år med Kristoffer Halvorsens etappeseier i Handzamé Classic, men også fått en del muligheter spolert etter sykdom og velt.

I Bretagne er kjernen på det norske U23-landslaget samlet ved Forfang, Skaarseth, Tobias Foss og Rasmus Tiller. I tillegg håper man at Kristoffer Skjerping og Aas Stien skal kunne vise seg fram på enkeltetapper.

– Jeg tror vi kan kjøre bra, jeg, sier Forfang.

– Vi går nok for etapper i starten, og så har vi flere som kan gjøre det bra i sammendraget. Bretagne er ikke et enkelt ritt å kontrollere. Plutselig går det inn et brudd og da er du med i helt i toppen.

Ingen Breen

Vegard Breen ble nummer åtte i sammendraget her i 2013, men Maura-mannen er ikke med på laget denne gangen.

– Jeg tror Skaarseth er i godt slag, så vi får prøve å få til noe rundt ham, sier Forfang.

– Hvordan er din egen form?

– Jeg er litt usikker, men jeg tror den er grei. Jeg fikk en liten dupp etter De Panne, men jeg tror den skal være på vei oppover igjen nå. Jeg har ikke vært helt der jeg håpet på i andre halvdel av april, men under Gent-Wevelgem (U23), De Panne og Flandern har det vært ganske bra.

Også Team Sparebanken Sør stiller i rittet som starter tirsdag og består av totalt sju etapper. Fridtjof Røinås, Herman Dahl, Kristian Aasvold, Andreas Vangstad, Petter Theodorsen og Trond Håkon Trondsen skal i aksjon for sørlendingene.

På papiret hører det ut som en oppstilling som kan hevde seg både oppover og i spurtene. Spesielt Vangstad har virket hvass i innledningen av sesongen.

PS: Ole Forfangs amerikanske treningskompis, Will Barta, sykler Tour de Bretagne for det amerikanske landslaget. Duoen trener sammen i Nice utenfor konkurranse: – Vi får se om vi ikke får til en allianse der, eller kanskje havner vi i et brudd sammen, sier Forfang.

Tagget med: , , , ,

Les også disse