I TRØBBEL: Susanne Andersen og laget hennes Hitec Products sliter økonomisk. FOTO: Hitec Products Birk Sport.

Pengestøtten strømmer inn til Team Hitec

Espen J. Lee
Tips meg @espenjlee

Publisert 13.05.18 09:43

Del på    

– De siste dagene har gjort meg optimistisk, sier lagets manager.

(procycling.no): Det var for en snau uke siden at Team Hitec Products Birk Sport meddelte i en pressemelding at laget sliter økonomisk. Laget som har eksistert siden 2008, profesjonelt siden 2009, har vært en viktig brikke i utviklingen av norsk kvinnesykling og huser i dag ryttere som Susanne Andersen og regjerende norgesmester Vita Heine.

Reduserte sponsorinntekter, kombinert med økte lisenskostnader fra UCI og forbund, forsikring, reiser og utstyr, har i sum sørget for at laget er i økonomiske vansker og står i fare for å måtte legge ned hvis ikke frisk kapital kommer på plass.

Siden krisemeldingen ble sendt ut har laget imidlertid mottatt overveldende støtte.

– Etter pressemeldingen om lagets økonomiske situasjon gikk ut 8.mai, har vi mottatt mye støtte. Mange personer og selskaper har også kommet med bidrag, sier Karl Lima, manager i Team Hitec Products Birk Sport.

Etter oppfordringer fra offentligheten og støttespillere har laget tatt i bruk Vipps og GoFundMe, og pengene har de siste dagene strømmet inn.

– Vi har mottatt over 10,000 euro (om lag 96,000 kroner) i kontanter fra ulike kanaler.

– Vi har også tegnet nye sponsoravtaler til en verdi på nesten 20,000 euro (om lag 192,000 kroner).

100,000 euro er målet

En sviktende økonomisk situasjon medfører også et labert rittprogram fremover. Hitec Products Birk Sport deltok nylig i det kinesiske etapperittet Panorama Guizhou International Women’s Road Cycling Race, der lagets Simona Frapporti endte som fire sammenlagt. Hvilke ritt som venter i nærmeste fremtid er imidlertid usikkert.

For at lagets ryttere skal kunne få en fullverdig sesong er Hitec avhengig av å få inn en million kroner.

– Vi er fortsatt langt unna målet vårt på 100,000 euro, men de siste dagene har gjort meg optimistisk. Vi strever i motbakke om dagen, men vil skal gjøre vårt beste for å nå målet.

Tagget med:

Les også disse