AVANSERTE: Til tross for at han ikke var helt fornøyd med tempoen, avanserte Stake Laengen til sjetteplass i sammendraget. Foto: Chris Graythen/Getty Images/AFP (NTB Scanpix).

Opp på sjetteplass etter god tempo: – Veldig fornøyd

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol
Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 20.05.17 09:51

Del på    

Stake Laengen med ny god etappe i Tour of California.

En ellevteplass ble det på Vegard Stake Laengen på tempoen rundt Big Bear Lake på den sjette etappen i det amerikanske rittet. Dermed hadde han få problemer med å passere Sam Oomen og Tao Geoghegan Hartt i sammendraget, mens tekniske problemer for Lachlan Morton og Robert Gesink gjorde at de aldri egentlig var i nærheten av å holde nordmannen bak seg.

Etter målgang var han klar på at han var veldig fornøyd med den gode plasseringen sin i sammendraget før den siste etappen, men like fornøyd med tempoen var han ikke.

– Jeg hadde nok håpet på en litt bedre plassering på tempoen, men jeg venter fortsatt på den nye temporamma. Jeg ser fram til den ankommer. Uansett over det jeg hadde håpet på forhånd, skriver den høyreiste nordmannen til procycling.no.

– Veldig glad for at ting går i riktig retning igjen

Etter at sesongen startet på glimrende vis i sitt nye lag, med 16. plass i Strade Bianche og gode prestasjoner i Tirreno-Adriatico, ble klassikerne en aldri så liten nedtur for UAE-rytteren. Sykdom sørget for at formen ikke var den beste, i perioden som skulle være blant sesongens hovedmål. Paris-Roubaix måtte han også stå over, etter at han pådro seg en lett hjernerystelse i Flandern rundt.

Én måned uten konkurranse var resepten fra legen, og i etterkant har resultatene igjen tatt seg opp. Det ble åttendeplass i GP Lugano for to uker siden, og nordmannen er nå på vei til sjetteplassen i WorldTour-rittet i California.

– Jeg er veldig glad for at ting går i riktig retning igjen, etter at klassikerne gikk dårlig. Det frister mer å satse på slike ritt som dette i fremtiden, forteller askerbøringen.

Debut i Tour de France står nå også på planen til 28-åringen, uten at han tenker for mye på det for øyeblikket.

– Det viktigste er at jeg ser at jeg får mer oppfølgning av laget nå. Det er kjekt at kontrakten er for neste år også (ut 2018), så laget satser mer på meg, mener Stake Laengen.

I LEDELSEN: George Bennett leder rittet sammenlagt etter en gnistrende tempo. Foto: Tim de Waele.

Bennett tok over sammenlagtledelsen

Med seier på den 24 kilometer lange tempoen, tok Team Skys Jonathan Dibben sin første proffseier. 23-åringen hadde god margin ned til Brent Bookwalter og Andrew Talansky på de to neste plassene, men det var en annen sammenlagtrytter som ble dagens mann.

George Bennett kjørte nemlig inn til fjerdeplass, 18 sekunder bak Dibben. 27-åringen fra New Zealand lå bare seks sekunder bak sammenlagtleder Rafal Majka før etappen, men hadde få problemer med å overta ledelsen. Dermed starter han lørdagens avsluttende etappe med en ledelse på komfortable 35 sekunder ned til Majka, med Talansky sekundet bak polakken.

Og der Dibben tok sin første proffseier, vil det også bli Bennett første proffseier, i sin sjette sesong som proff, om han beholder ledelsen.

– Ingen er mer overrasket enn meg selv over at jeg sitter her i ledertrøya, sa Bennett på pressekonferansen etter rittet.

– Mens jeg ventet på at klokka tikket ned (for Majka), hadde jeg en ganske nervøs følelse, men også en følelse av vantro. Mye arbeid har blitt lagt ned for dette resultatet, sa LottoNL-Jumbo-rytteren.

Nå må han kun holde unna på den relativt enkle etappen til Pasadena for å sikre seg karrierens beste resultat. Der vil det sannsynligvis også bli en siste mulighet for Alexander Kristoff til å kopiere etappeseieren fra fjorårets utgave av rittet.

Tagget med: , ,

Les også disse