IKKE POPULÆRE: Team Sky var det eneste laget som møtte buing og piping under lagpresentasjonen i La Roche-sur-Yon. Foto: AFP PHOTO / Philippe LOPEZ

FANT EN LØSNING: Team Sky blir Team INEOS fra mai måned. Dette bildet er fra Tour de France-presentasjonen i Frankrike i fjor sommer, der det britiske laget opplevde spredt buing fra publikum. Foto: AFP PHOTO / Philippe LOPEZ

Offisielt: Storbritannias rikeste overtar Sky-sponsorat

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 19.03.19 15:54

Del på    

Team Sky blir Team INEOS på rekordtid!

(procycling.no): Etter en lang rekke av rykter som har inkludert Oleg Tinkov, Ecopetrol, The Global Cycling Project og nå sist ute, James Ratcliffe og petrokjemiselskapet INEOS – så viste det seg tirsdag at det sistnevnte ryktet stemmer.

Team Sky bekrefter på sine hjemmesider at laget vil hele Team INEOS. Det vil imidlertid ikke skje først i 2020, som man kanskje hadde ventet, men faktisk så tidlig som fra under Tour de Yorkshire i mai.

Team INEOS vil bli presentert under åpningen av det britiske rittet i Doncaster den 2. mai. Det vil selvsagt også være en bonus for Ratcliffe som da kan promotere merkevaren sin under alle tre Grand Tours i inneværende år.

Ryktebørsen gikk varm – med rette

Det var i desember i fjor at Sky og 21st Century Fox bekreftet at årets sesong ville bli den siste med de som sponsorene bak laget.

Storbritannias rikeste kobles til Sky-sponsorat

Cyclingnews.com var først ute med å melde at det økonomiske fundamentet skulle være på plass i forrige uke. Da Team INEOS ble registrert både med Twitter-konto og domene, gikk ryktebørsen fort varm når det gjaldt å koble det britiske storlaget til navnet.

ANNONSE: Du får Norges råeste sykkelpakke via Eurosport Norge og Eurosport Player. Du kan sikre seg tilgang her!

– Sykkelsporten er en fantastisk utholdenhetsidrett og med et taktisk aspekt som gjør at populariteten på verdensbasis bare øker. Samtidig er sykling i vekst hos folk flest og er sett på noe som er godt for folkehelsa. I tillegg er det bra for byene med tanke på utslipp og forurensing. INEOS er sjeleglad over å ta kontroll i et så veldrevet profflag, sier James Ratcliffe i en uttalelse.

– Den rette partneren

INEOS-sponsoratet er en enorm lettelse for både rytterne og ledelsen i laget. I stedet for hele veien å måtte forholde seg til spekulasjoner, usikkerhet i ryttergruppa og uro i forkant av Giro d’Italia og Tour de France, har Sir Dave Brailsford nå klart å trekke en kanin opp av hatten i rekordfart.

I fjor ble Ratcliffes formue estimert til hele 227 milliarder kroner av The Sunday Times. Tidligere har han investert i seiling via Ben Ainslie’s Sailing Team.

– Dagens kunngjøring er strålende nyheter for laget, for sykkelfansen og for hele sykkelsporten i et bredere perspektiv. Det gjør slutt på all usikkerhet rundt laget og hvor fort dette har skjedd, vitner om sterk tiltro til dette lagets framtid. I Sir Jim Ratcliffe og INEOS vet jeg at vi har funnet den rette partneren som med sin visjon, pasjon og pionerånd kan gi oss enda mer suksess både på og av sykkelen, sier Brailsford.

Sky-laget imponerte nylig under Paris-Nice der Egan Bernal hentet hjem sammenlagtseieren. Både han og Geraint Thomas skrev under på kontraktsforlengelser så sent som i fjor høst, et punkt som gjorde at mange var skråsikre på at satsingen ikke sto på bar bakke når det gjaldt å finne fersk kapital foran de neste sesongene.

I forrige uke uttalte Kristoffer Halvorsen at han ikke hadde hørt noe nytt om sponsorarbeidet, men også han har hatt en følelse av at dette kom til å ordne seg:

– Jeg tror ikke det blir noe problem å få inn en sponsor som gir oss muligheten til å satse på det samme nivået, men man vet jo aldri, uttalte sørlendingen til procycling.no i desember.

Tagget med: , , , ,

Les også disse