BYTTER LAG: André Greipel er klar for Fortuneo-Samisic. FOTO:/ AFP PHOTO / Luk BENIES

Offisielt: Greipel klar for fransk lag

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 2.08.18 11:24

Del på    

36-åringen gleder seg til ny utfordring.

(procycling.no): Etter åtte sesonger i det belgiske Lotto-laget, blir André Greipel å se i fargene til Fortuneo-Samisic i 2019 og 2020. Det bekrefter det franske laget i en pressemelding, torsdag. Dermed stemte nyheten fra L’Équipe dagen i forveien.

Les også: – Greipel signerer for Fortuneo-Samisic

Tyskeren kan dermed bli lagkamerat med norske Sindre Lunke, men trønderen er ennå ikke enig med franskmennene om å forlenge ettårskontrakten han skrev under på i fjor høst.

Greipel er utvilsomt en stort kupp for franskmennene, som ikke er spesielt kjent for å markere seg i massespurtene. Foran årets sesong bekreftet laget sine voksende ambisjoner blant annet ved å hente Warren Barguil fra Team Sunweb og Amaël Moinard fra BMC Racing.

I Lotto-Soudal har Greipel vunnet hele 11 Tour de France-etapper. Nå tar han fatt på et nytt steg på karrierestigen med store forventninger:

– Jeg higer alltid etter å vinne ritt og utfordre meg selv. Jeg ville prøve noe nytt, og det er kun ved å utfordre seg selv at man utvikler seg. Jeg forventer mye av mitt nye lag og jeg vil la meg inspirere av den unge og frie lagånden som eksisterer der.

– Neste sesong vil jeg være 100 prosent fokuser på mine styrker, og jeg gleder meg til å utforske min nye rolle på dette laget, legger han til.

Ifølge ryktebørsen skal Caleb Ewan erstatte Greipel i Lotto-Soudal, mens hans opptrekker Marcel Sieberg har meldt overgang til Bahrain-Merida, dit også landsmann Phil Bauhaus er på vei.

 

Tagget med: , , ,

Les også disse