Prøv Procycling Pluss idag

Nytt uhell for Jensen: – Det begynner å bli komisk

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 17.08.18 16:13

Del på    

Veltet fra topplassering på forblåst etappe.

(procycling.no): 11 mann jaktet på Jakob Fuglsang, Alberto Bettiol og Sergei Chernetski da uhellet rammet hardt og brutalt.

LIVE: Les referat fra etappen her!

På TV-bildene så man egentlig bare at Guillaume Martin skled langs asfalten, men idet TV-motorsykkelen suste videre, kunne man skimte en rytter iført Israel Cycling Academys farger som klatret over autovernet igjen.

Det var August Jensen.

Etter laber innsats i går, satt prokontinentallaget godt i det med Dennis Van Winden, Jensen og Daniel Turek i gruppa som jaktet ledertrioen.

Van der Poel ble distansert

Men i sykkelsporten er det sjelden noen som venter, og Jensen havnet fort i gruppa der sammenlagtleder Mathieu Van der Poel befant seg. Dermed endte det opp med at Van Winden spurtet for ICAs heder og ære.

Nederlenderen stivnet på oppløpet og ble passert av Colin Joyce (Rally Cycling) som kunne juble for seier.

– Jeg må nesten ta det med et smil, men nå begynner det å bli komisk. Når jeg også hører at Dennis ikke vant, og at jeg vet at jeg følte meg langt bedre enn ham, så føler jeg også at seieren hadde vært innenfor rekkevidde. Men jeg får bare takke meg selv når jeg tryner på det måten. Det er veldig kjedelig, men jeg har i hvert fall overlevd dagen, uttalte han til TV 2 Sporten.

Valgte å slippe Fuglsang

Etappen mellom Tana og Kjøllefjord bød på fem kategoriserte stigninger og dels kraftig vind. Det gjorde at feltet ble splintret tidlig, og da BMC Racing og Jakob Fuglsang dro til i sidevinden, endte det etter hvert opp med at Fuglsang, Bettiol og Chernetski slet seg løs.

Det skjedde på vei opp mot Torskefjorddalen.

Der endte Jensen opp med å slippe da dansken satte inn hardkjøret:

– Jeg følte meg bra og satt godt med lenge. Jeg slapp Fuglsang opp bakken da han tro til på storeskiva. Jeg kikket ned og så at jeg produserte 600 watt. Jeg slapp meg heller kontrollert ned, forteller han.

Rytterne blåste av veien

Rett i forkant opplevde Warren Barguil og en rytter fra Aqua Protect-Veranclassic å bli blåst av veien.

Også Markus Hoelgaard hadde problemer med å holde seg inne på veibanen under de vanskelige vindforholdene.

Da det til slutt også gikk galt for Jensen, skyldtes også det kastevindene som kom inn fra siden.

–  Det var ute på vidda der. Vi hadde en form for medvind og det kom en sving. Jeg følte at jeg hadde kontroll, men sidevinden traff forhjulet mitt og løfta det opp. Da var det rett ned i bakken, forteller Jensen som hadde skrubbsår både på ryggen, skuldra, hofta, kneet og ankelen.

– Det gjør veldig vondt akkurat nå. Men det skal noe til for at jeg står av et ritt som Arctic Race med gode bein, varslet Bodø-mannen.

Også i går var han uheldig da han pådro seg en punktering på bakhjulet kun sju kilometer unna streken. Med Jensens kvaliteter som avslutter har han for øvrig rett i at han trolig hadde klart seg svært godt i en spurt mot Danilo Wyss, Markus Hoelgaard og etappevinner Joyce …

PS: Sindre Lunke gikk i brudd tidlig på etappen og overtok klatretrøya fra Anders Skaarseth (Cofidis) i etterkant av etappen.

Tagget med: , , ,

Les også disse