POENGRITT PÅ CAUBERG: International Team Challenge er en ny rittserie på landeveien med innslag fra banesykling. TV-inntektene skal gå til lagene. Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com)

Nytt revolusjonerende poengritt på Cauberg

Procycling
Tips meg

Publisert 6.12.16 20:28

Del på    

Lagenes jakt på TV-inntekter går nye veier.

Inntekter fra TV-rettigheter har i mange år vært et betent tema mellom rittarrangørene, lagene og det internasjonale sykkelforbundet UCI.

Ifølge rapporter i De Limburger kan spørsmålet nå nye høyder hva gjelder spenningsnivå neste sesong.

For som den nederlandske avisen melder, skal sportsmarkedsføringsselskapet Infront stable på plass en rekke UCI-registrerte ritt i 2017. Rittene skal finne sted i Nederland, Sveits og Sør-Afrika, og arrangeres i samarbeid med Velon.

Velon er en pressgruppe bestående av elleve WorldTour-lag, som søker å innføre en mer bærekraftig økonomisk modell for lagene.

Denne nye rittserien skal hete International Team Challenge (ITC) og deler av TV-inntektene skal deles ut til lagene som deltar.

Innslag fra banesykling

ITC-rittene skal ifølge rapportene ha uvanlige format, noen lånt fra banesyklingen. Det første rittet er planlagt å finne sted over tre dager i Nederland med start 2 juni. Første dag likner å være et kriteriumsritt rundt idrettsanlegget Sport Zone i Sittard.

Andre dag vil skje i Valkenburg og forsere Cauberg-bakken ti ganger. Cauberg er best kjent som finalebakken fra vårklassikeren Amstel Gold Race. Poeng skal tildeles rytteren som er førstemann over bakken ved hver forsering. Siste dag er skal være en lagtempo rundt Sport Zone-anlegget.

Infront er en stor markedsfører og kringkaster innenfor sport. Selskapet ble startet for i forbindelse med TV-rettighetene til fotball VM i 2002. Infront eies av Wanda Gruppen, som nylig innledet en avtale med UCI vedrørende et nytt kinesisk WorldTour-ritt.

Samarbeidet mellom Velon og Infront vil etter all sannsynlighet sørge for at flere markante lag stiller til start i ITC-rittene, da de vil få sin del av TV-inntektene.

Sykkelsporten har lenge sett en konflikt mellom lagene og storarrangørene ASO, som aldri har vist vilje til å dele inntektene som generes fra TV-rettigheter.

Tagget med: ,

Les også disse