Gijs Verdick. Foto: Cyclingteam Jo Piels

Fortsatt kritisk for syklist med hjerteinfarkt

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 3.05.16 23:16

Del på    

Familien våker ved 21-åringens seng.

Det var før den siste etappen av Carpathian Race at det ulykksalige skjedde.

Gijs Verdick, en 21 år gammel nederlender, ble rammet av hjerteinfarkt natt til mandag, rundt klokka ett. Det skriver laget hans, CyclingTeam Jo Piels på sine nettsider.

Ifølge cyclingnews.com var Team Wiggins-mekaniker Mick Bell med på gjenopplivingen av den unge rytteren inne på hotellet.

Bell kan førstehjelp, og ble således bedt å trå til.

Fikk nytt infrakt
Rytteren ble etter hvert fraktet til sykehus. Også på veien dit foregikk det hjerte-og-lunge-redning og gjenoppliving.

På sykehuset fikk han et andre hjerteinfarkt. Laget skriver også at 21-åringen har pådratt seg en hjerneskade på grunn av oksygenmangel.

Familien til syklisten reiste til Polen i løpet av mandagen, og er nå sammen med Verdick. Situasjonen beskrives som kritisk.

– Ingen reaksjon
Onsdag ettermiddag meldes det at situasjonen fremdeles er uavklart, men at mulig hjerneskade vekker bekymring.

– Jeg snakket nettopp med hans far, forteller manager Ria Vink i Jo Poels til lokalavisen Omroep Gelderland.

– I går var pumpekapasiteten nede i 15 prosent, og den har nå økt noe. De har redusert medisineringen for å se hvilken respons de får, men foreløpig er det ingen reaksjon fra hjernen.

Hjerteinfarkt medfører stans av pumping av oksygenholdig blod til hjernen. Dersom den ikke kommer igang raskt, øker faren for permanent hjerneskade og i verste fall dødsfall.

Sto av
Laget hans startet ikke den siste etappen i Carpathian Race, som for øvrig ble vunnet av norske Ken-Levi Eikeland. De øvrige rytterne har nå reist hjem til Nederland.

Hjerteinfarktet kommer kun en drøy måned etter at Daan Myngheer døde etter å ha blitt rammet av hjerteinfarkt under en etappe av Criterium International.

Tagget med: , ,

Les også disse