OMKOM: Jimmy Duquennoy omkom fredag kveld. Foto WB-Aqua Protect Véranclassic

Belgisk sykkelproff omkom

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 6.10.18 13:12

Del på    

Jimmy Duquennoy døde uventet fredag kveld.

(procycling.no): Det opplyser laget hans, WB-Aqua Protect-Véranclassic lørdag morgen.

De skriver i et innlegg på Facebook at han uventet døde fredag kveld, 23 år gammel.

Belgieren kjørte senest på onsdag Sparkassen Giro Münsterland, og deltok tidligere i år i store ritt som Paris-Roubaix, Gent-Wevelgem og E3 Harelbeke.

– Denne unge mannen var den mest joviale, snille og åpne, skriver laget, som viderebringer sine dypeste kondolanser til 23-åringens familie.

Han har syklet i laget i to år.

VISTE SEG FREM I PARIS-ROUBAIX: Duquennoy, i front fra høyre, i brudd under Paris-Roubaix, med Sven Erik Bystrøm på hjul. Foto: Tim de Waele/Getty Images

 

– På onsdag reiste vi tilbake fra Tyskland, og alt gikk fint, sier lagleder Frédéric Amorison til Het Laatste Nieuws.

– Dette er bare forferdelig. Vi avdekket ingen abnormaliteter under testene som ble utført på starten av sesongen, sier han videre.

Duquennoy skal ha dødd som følge av et hjerteinfarkt. Belgieren døde med på samme dag som den unge franskmannen Tanguy Turgis (20) måtte legge opp på grunn av hjerteproblemer.

Turgis ble den yngste som fullførte Paris-Roubaix på over 50 år tidligere i år. Det var et ritt som ble overskygget av dødsfallet til Michael Goolaerts, som fikk hjertestans og falt om på sykkelen underveis i rittet.

For to år siden omkom også den belgiske syklisten Daan Myngheer under et ritt i Frankrike etter å ha fått hjerteinfarkt.

– Så leit å lese disse nyhetene. Nok en gang har en ung rytter omkommet, og nok en gang på grunn av hjertesvikt. Mine tanker er med Jimmy, hans familie, venner og lagkamerater. Hvil i fred, skriver sykkelstjernen Sep Vanmarcke på Twitter.

Tagget med: ,

Les også disse