NY DRAKT: Slik ser den nye drakta til Team NTT ut. Foto: Team NTT

Slik er den nye drakten til Boasson Hagen & co

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 12.11.19 08:38

Del på    

Blått dominerer i den nye drakten.

(procycling.no): Det har lenge vært kjent at Team Dimension Data ville bli Team NTT i 2020, etter at det japanske selskapet NTT kjøpte opp Dimension Data.

Den nye drakta ble presentert i Tokyo tirsdag, tidlig morgen norsk tid. Der er altså blå den nye hovedfargen, til sammenligning med de siste års drakter som har vært grønne og hvite.

Selv med en japansk hovedsponsor, vil laget være basert i Sør-Afrika også neste år. I pressemeldingen skriver de også at de til neste sesong har et mål om å klatre opp blant de ti beste på rankingen. De siste årene har laget vært blant de svakeste WorldTour-lagene, og det var bare grunnet et relativt ferskt unntak at de klarte å innfri det sportslige kriteriet for å kunne få fornyet WorldTour-lisens.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Hentet inn ni ryttere

Til neste års stall er det nå 26 ryttere. Den virker tilsynelatende helt klar, men de vil trenge én rytter til for å komme opp på minimumsnivået som UCI har satt for WorldTour-lagene. Hvis ikke vil de få en utsatt frist på 30 dager for å hente inn en ny rytter. Gjør de ikke det, vil de få en bot mellom 10.000 og 100.000 sveitserfranc (rundt 91.000 til 910.000 norske kroner) og en ny sjanse til å hente inn en rytter.  Gjør de ikke det, skal de bli suspendert, ifølge det nye regelverket.

Laget har fremdeles frem til 1. desember før alle kontraktene må være innsendt.

I Team NTT vil vi uansett finne både Edvald Boasson Hagen og Rasmus Fossum Tiller. Boasson Hagen går inn i sin sjette sesong med laget, mens Tiller går i i sin andre sesong. Begge har kontrakt ut 2020.

Til neste år har laget hentet inn ni ryttere: Carlos Barbero, Victor Campenaerts, Max Walscheid, Benjamin Dyball, Michael Gogl, Samuele Battistella, Andreas Stokbro, Matteo Sobrero og Dylan Sunderland.

Samtidig er Mark Cavendish klar for Bahrain Merida, Tom Jelte Slagter skal kjøre for B&B Hotels-Vital Concept, Julien Vermote for Cofidis og Scott Davies skal i likhet med Cavendish kjøre for Bahrain Merida neste år. Lars Ytting Bak, Mark Renshaw og Jacques Janse van Rensburg har alle lagt opp, mens det foreløpig ikke er kjent hva Bernhard Eisel, Stephen Cummings og Jaco Venter gjør i 2020.

I danske medier har Bjarne Riis vært kraftig linket til laget. Det har vært spekulert i at hans Virtu Cycling Group var interessert i å kjøpe laget, men foreløpig ser det altså ut til at det ikke er tilfellet for 2020-sesongen. Med Tour de France-start i Danmark i 2021, kan det dog være at noe vil skje om et års tid.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Tagget med: ,

Les også disse