VÅTT: Oliver Naesen fikk seg en real dusj på podiet etter Gent-Wevelgem. Nå forlenger han med Ag2r Foto: Tim de Waele/Getty Images

Ny kontrakt for Naesen

Espen J. Lee
Tips meg @espenjlee

Publisert 26.05.20 12:02

Del på    

Forlenger med Ag2r.

(procycling.no): Oliver Naesen blir værende hos Ag2r La Mondiale ut sesongen 2023. Det franske laget kunngjorde kontraktforlengelsen med den belgiske klassikerspesialisten i en pressemelding.

– Det gleder meg å forlenge med ytterligere tre nye sesonger, sier Naesen.

– Siden 2017 har laget ikke stoppet å utvikle seg, verken på den sportslige fronten eller i form av organisering. Hvorfor skulle jeg dra andre steder når det fungerer veldig bra her? Klassikergruppen har utviklet seg hvert år og det blir enda bedre i fremtiden. Det er en god atmosfære i laget også. Med tanke på sesongen som kommer, har jeg store ambisjoner, sier 29-åringen.

Naesen har innkassert en rekke gode resultater i klassikerne de siste sesongene. I 2019 var belgieren svært nære store triumfer med andreplass i Milano-Sanremo og tredjeplass i Gent-Wevelgem. I tillegg til to titler i Bretagne Classic har han også topplasseringer i Paris-Roubaix og Flandern rundt.

Naesen signerte med Ag2r i 2017 etter korte opphold med IAM og Topsport Vlaanderen. Før denne sesongen signerte det franske WorldTour-laget også broren til Oliver, Lawrence Naesen, fra Lotto Soudal.

Med kapteiner som Romain Bardet, Pierre Latour og  Mathias Franck har laget har tradisjonelt fokusert på de store etapperittene, men sammen med blant andre landsmannen Stijn Vandenbergh, sveitseren Silvan Dillier, franskmannen Julien Duvel og franskmannen Alexis Gougeard utgjør Naesen nå en slagkraftig enhet i klassikerne.

Ag2r-sjef Vincent Lavenu ønsker å bygge laget rundt sin belgiske klassikerspesialist og ser på Naesen som en viktig og sentral rytter, både sportslig og sosialt.

– Oliver er en av de ledende rytterne i laget, sammen med oss har han vokst betydelig. Nå er han en av de beste klassikerrytterne i verden, og ved hans side skal vi bygge et fremgangsrikt lag slik at han kan oppnå sine mål, sier Lavenu.

– Foruten å være en skikkelig kvalitetsrytter, er han en mann med sunne verdier og joie de vivre, som er veldig viktige element å ha i laget.

Tagget med:

Les også disse