TOPPLASSERING: Herman Dahl spurtet inn til tredjeplass på onsdagens etappe i Tour de Bretagne. Her fra fjorårets NM. Foto: Erlend Rinden

– Jeg bestemte meg for å gjøre alt for å komme tilbake

Anders Lindstrøm
Tips meg

Publisert 27.04.16 17:23

Del på    

22-åring med imponerende comeback etter leggbrudd i desember.

Herman Dahl viste seg flott frem på den tredje etappen av Tour de Bretagne.

I det som endte i en spurt, var Sparebanken Sør-rytteren blant de aller beste.

Bare Cyrille Patoux og Bryan Alapihilippe var raskere enn nordmann , som dermed tok tredjeplassen på etappen.

Hard jobbing
Det er imponerende, spesielt med tanke på at han brakk leggbeinet i desember.

– Jeg føler ikke leggbruddet satt meg så mye tilbake. Det er aldri bra å brekke et bein som syklist, men jeg føler jeg er der jeg skal nå, sier Dahl til procycling.no.

– Formen har vært bra en stund nå, og det er deilig å få det ut ritt.

22-åringen har hatt en fin start på sesongen, og ble belønnet med plass i Bretagne etter god kjøring i Loir-et-Cher. Onsdagens podieplass viser at det ikke var noen dum avgjørelse av ledelsen i Sparebanken Sør.

Beinbruddet i desember skulle aldri få lov til å ødelegge noe særlig.

– Det har vært hard jobb for å komme seg tilbake, men man må gjøre den jobben. Jeg bestemte meg med en gang at jeg skulle gjøre alt mulig for å komme tilbake. Det var hard jobbing i den perioden der, og det er deilig å komme tilbake å være så sterk nå.

– Kjører bra som lag
I tillegg til Dahl, var også Andreas Vangstad og Fridtjof Røinås godt med for sørlandslaget på den tredje etappen av det prestisjefulle rittet.

Men da ingen av duoens forsøk holdt unna, ble det opp til Dahl å kjøre inn en topplassering.

– Jeg er fornøyd med dagen. Det er gøy når vi kjører bra sammen som lag og får noen resultater. Det har funket veldig bra for oss i det siste.

– Det virker som dere har knekt en slags kode?

– Ja, jeg føler det. Vi kjørte bra i Loir-et-Cher og har fortsatt på samme måte her. Slik blir det resultater ut av, og det er gøy.

Godt Sparebanken-samarbeid
Etter at gruppen Røinås en periode var del av ble kjørt inn av et misfornøyd Wallonie Bruxelles, gjorde han en god jobb for å sette Dahl i posisjon til å kjempe om seieren.

– Vi har bodd sammen i Frankrike, er gode kompiser og kommer godt overens på sykkelen. Vi er et godt team i avslutningen, og utfyller hverandre som spurtere. Samarbeidet funker veldig bra.

Veltene som inntraff på de siste kilometerne hindret ikke sørlendingene, som satt langt fremme i feltet. I spurten om seieren var to franskmenn rett og slett bedre enn Dahl.

– Jeg føler jeg fikk tatt ut alt. Jeg ventet ganske lenge med å åpne, og ledet med cirka 75 meter igjen. De andre hadde et ekstra kick og kom veldig fort opp på siden. De er begge raske spurtere, og jeg føler ikke jeg kunne gjort så mye annerledes. Man er aldri 100 prosent fornøyd med en tredjeplass, men jeg er godt fornøyd likevel.

Også Team Joker fikk med seg gode plasseringer fra etappen til Janzé. Amund Grøndahl Jansen fortsatt sin imponerende sykling ved å spurte inn til femteplass. Rett bak kom Adrian Aas Stien, som kapret plasseringen bak lagkameraten.

Trønderen prøvde seg underveis, men måtte se seg hentet på oppløpet.

Tagget med:

Les også disse