Prøv Procycling Pluss idag

I BRUDD: Bjørn Tore Hoem kjørte offensivt på den siste etappen av Tour de Bretagne. FOTO: Tour de Bretagne

Topplasseringen glapp for Joker

Knut Andreas Lone
Tips meg @knut_lone

Publisert 1.05.19 19:07

Del på    

Offensiv Hoem hindret på siste runde.

(procycling.no): Joker Fuel of Norway gikk offensivt til verks på den siste etappen av Tour de Bretagne. Bjørn Tore Hoem lå plassert på 19. plass, 17 sekunder bak sammenlagtlederen, foran dagens etappe, og eresfjordingen sørget for å komme seg med i dagens brudd.

Sammen med Owen James (Côtes d’Armor-Marie Morin-Véranda Rideau), Martin Alexander Salmon (Development Team Sunweb) og Willy Artus (Sojasun espoir-ACNC) kom han seg løs, og gjorde jobben underveis. På de tre innlagte spurtene sikret han seg full pott og sanket ni bonussekunder.

Da feltet etter hvert knappet inn så angrep han med rundt 20 kilometer til mål og gikk solo. Feltet var imidlertid like bak og han ble hentet ikke lenge etter.

ANNONSE: Følg sesongen hos Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Ole Forfang lå også godt plassert i sammendraget foran den siste etappen, som nummer ni, tolv sekunder bak. De tok fikk imidlertid problemer på de lokale, avsluttende rundene i Saint-Pol-de-Léon.

– Jeg punkterte underveis og fikk hjulet satt inn litt skjevt så bremsen subbet. Skjønte ikke hva som var feil før jeg var kjørt av med to runder igjen. Det er sånt som skjer, forteller Forfang til procycling.no.

Hoem på sin side – i posisjon til å klatre inn på topp ti i sammendraget med bonussekundene han hadde sanket – ble hindret av en velt på den siste runden og havnet på feil side av splitten. 28-åringen kom i mål 33 sekunder bak vinneren, og dermed glapp topplasseringen. I stedet endte han på 21. plass, 41 sekunder bak.

Nils Eckhoff (Developtment Team Sunweb) var den raskeste på oppløpet og stakk av med etappeseieren på den siste etappen. Lorrenzo Manzin (Vital Concept) vinner rittet sammenlagt, gjennom bonussekundene han fikk for tredjeplassen på dagens etappe.

Tagget med: , , ,

Les også disse