Prøv Procycling Pluss idag

TØFF START: Torjus Sleen og Erik Nordsæter Resell er blant rytterne som kan se fram imot å måle krefter mot verdenseliten under debuten til Uno-X Norwegian Development Team som UCI ProTeam neste sesong. FOTO: Jan Brychta, Uno-X Development Team

Norsk proffsatsing åpner i Portugal: – Et fantastisk startfelt

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 7.12.19 12:21

Del på    

12 WorldTour-lag syklet Algarve rundt i fjor. Se rittet på Eurosport!

(procycling.no): Ikke mindre enn 12 WorldTour-lag tok turen innom etapperittet Algarve rundt fra 20.-24. februar denne sesongen.

Bare etappevinnerne gir en pekepinn på nivået man møter: Fabio Jakobsen (Decuninck-Quickstep), Tadej Pogacar (UAE Team Emirates), Stefan Küng (Groupama-FDJ), Dylan Groenewegen (Jumbo-Visma) og Zdenek Stybar (Deceuninck-Quick Step).

ANNONSE: Følg sesongen hos Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Alt nå er det klart at norske Uno-X Norwegian Development Team blir å finne blant de 24 lagene som blir invitert. Det bekrefter en smørblid Jens Haugland overfor procycling.no:

– Hvordan blir det for dere å sparre seg mot verdenseliten i Portugal allerede i andre halvdel av februar?

– Algarve rundt var vårt førstevalg i sesongstarten, og vi synes det er stor stas at vi har blitt invitert. Det er et fantastisk startfelt og løypene innbyr til stor variasjon. Vi skal forberede oss godt og ser fram til å teste på scene der vi raskt vil få ærlige svar på hvor lista ligger, sier sykkelsjef, Jens Haugland, hos Uno-X Norwegian Development Team.

Sesongplanen faller på plass

Rørvik-mannen kan også bekrefte overfor procycling.no at invitasjonene til Nokere Koerse, Gooikse Pijl, Antwerp Port Epic, Route Adélie de Vitré, La Roue Tourangelle og Tro-Bro Léon alle er bekrefta.

Det er også gode nyheter for Eurosport Norge som sitter på rettighetene til rittene som inngår i den franske, belgiske og italienske cupen. Basert på lista over rittene Uno-X-laget ønsker å kjøre neste sesong, vil det bety massiv eksponering via TV-sendingene til Eurosport.

Her kan se oversikt over alle rittene Uno-X NDT ønsker å kjøre i 2020!

Også Volta ao Algarve fra 19.-23. februar blir vist på TV-kanalen.

– Algarve og Tro Bro Leon står allerede på vårt sendeskjema, i tillegg har vi rettigheter til alle ritt i den franske, belgiske og italienske cupen. Vi har sett på «ønskelista» til Uno-X, og gleder oss veldig til å følge den historiske første proffsesongen tett på Eurosport, sier Eurosport-kommentator Jørn Sundby til procycling.no.

Eurosport Norge legger i disse dagene kabalen for neste års satsing, og lover mye tid for norske sykkelryttere på TV-skjermen:

-Rittplanene til Uno-X og de norske WT-proffene er en viktig faktor i hvordan vi kommer til å prioritere rittene, sier Sundby.

Av rittene på ønskelista til Uno-X sendte Eurosport følgende ritt i 2019: Kuurne-Brussel-Kuurne, Le Samyn, Nokere Koerse, Bredene Koksijde Classic, Paris-Camembert, Tro-Bro Léon, Eschborn-Frankfurt, 4 Jours de Dunkerque, Arctic Race of Norway, Tour de l’Avenir, Tour of Denmark, Deutschland Tour, Brussels Cycling Classic, EM Landevei,
GP de Fourmies og Paris – Tours.

Tagget med: , , , ,

Les også disse