I TOPPEN: Tobias Foss ble beste nordmann med en ellevteplass på kongeetappen i Fredsrittet. Her fra VM 2015. Foto: Terje Pedersen (NTB Scanpix)

Nordmennene holdt ikke følge med de beste i fjellene

Magnus Drivenes
Tips meg @magnusdrivenes

Publisert 3.06.17 17:39

Del på    

Tre blant de seksten beste, men ingen topp ti i Fredsrittet.

(procycling.no): Lørdag sto den tøffeste etappen av årets utgave av Fredsrittet på planen. To lengre stigninger skulle forseres med målgang på siste fjell.

Anders Skaarseth kom seg tidlig avgårde i et brudd, men fikk bare med seg to ryttere i utbrytergruppen. Med Skaarseths prominente navn i U23-klassen, fikk ikke bruddet den store avstanden, og feltet hadde god kontroll.

Det ble store utskillinger underveis, og i mål var det fem ryttere som skilte seg ut. 

Det var Bjorg Lambrecht (Belgia), Niklas Eg (Danmark), Harm Vanhoucke (Belgia), Michal Schlegel (Tsjekkia) og Steff Cras (Belgia). Denne rekkefølgen ble stillingen i mål.

De tre beste norske klatrerne, Tobias Foss, Jonas Abrahamsen og Kristian Aasvold, satt alle langt fremme. Dog klarte ingen av dem å følge de aller beste, og de syklet inn til henholdsvis 11., 15., og 16.plass.

– Resultatlisten lyver ikke. Det var de sterkeste som vant. Det er en liten vei å gå for våre ryttere, sier Stig Kristiansen til procycling.no etter rittet.

– Kristian gjør en god konkurranse sammenlignet med det han har gjort tidligere i år, Jonas kjører stabilt, og Tobias er litt under det man håper på. Kanskje ikke så langt unna det man tror, men man håper alltid på litt ekstra når det er konkurranse, men slik resultatlisten var i dag, er også styrkeforholdet i U23-klassen i sånne løyper, forteller Kristiansen.

Går for etappeseier på avslutningsetappen

Uoffisielt ligger Abrahamsen og Foss som nummer elleve og tolv i sammendraget, ettersom Abrahamsen innhentet en god tredjeplass på fredagens etappe etter en lang dag i brudd.

Søndag venter nok en tøff etappe, men bakkene er kortere og brattere, noe som åpner opp for U23-landslaget.

– Løypen gjør at det er flere av våre som kan gjøre det godt. Vi kommer til å kjøre for etappeseier, og også en fremskutt sammenlagtplassering. Vi vet av erfaring at det ikke blir de store tidsavstandene, men vi må være på hugget. Vi får ta en prat i kveld for å avgjøre hvor offensivt til verks vi skal gå. Det passer flere av våre ryttere, og kanskje Anders Skaarseth best. Vi skal gå for etappeseier, konkluderer landslagssjefen.

Tagget med: , ,

Les også disse