NORSK SPONSOR: Og norsk rytter på plass. Her er Jens Haugland (Uno-X Energi) og Christian Andersen (sportsdirektør ColoQuick) avbildet. FOTO: Jan Brychta, Uno-X Norwegian Development Team.

Nordmann har signert for ColoQuick

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 7.02.19 09:34

Del på    

Uno-X inn som sponsor – norsk 22-åring signert.

(procycling.no): For få dager siden ble det klart at Uno-X Energi går inn som sponsor i danske Colo-Quick. Nå har også den første nordmannen signert for laget.

Les også: Uno-X inn som sponsor i dansk sykkellag

Han er, vil vi tro, ikke kjent for veldig mange. 22 år gamle Stein-Erik Eriksen, med bakgrunn fra Bærum og Omegn Cykleklubb og egentlig klar for Bygdø IL i 2019-sesongen.

Eriksen blir beskrevet som en solid temposyklist og ble blant annet nummer 13 under NM-tempoen i Andebu i fjor sommer.

Eriksen har også erfaring fra langrennssporet der han var aktiv i sine yngre dager.

– Ski er på mange områder nasjonalsporten i Norge og veldig mange unge starter sine aktive idrettskarriere der. Slik var det også for meg. Etter hvert ble sykling også en del av sommetreningen, og etter at jeg deltok på mitt første sykkelritt, ble jeg så fascinert av farten og spenningen at jeg var nødt til å fortsette, sier Eriksen til det danske lagets Facebook-side.

Historisk sett har ColoQuick vært veldig flink til å utvikle unge ryttere. Både Mads Würtz-Schmidt (Katusha-Alpecin) og Jonas Vingegaard (Jumbo-Visma) har sin bakgrunn fra laget.

– Jeg vet at ColoQuick får en ung rytter med et stort uutviklet potensial, som vi skal prøve å videreutvikle. Stein-Erik har en god fysikk som kan komme oss til gode i ritt hvor det er behov for en rytter med mye krefter. Han har kanskje noen tekniske mangler, men det er fordi han har en kort karriere som sykkelrytter bak seg, sier Andersen.

PS: Tidligere har Frederik Wilmann syklet for det danske laget.

Tagget med: , , , ,

Les også disse