ÅRETS JUNIORMESTER: Joakim Kjemhus fra Sandnes, flankert av sølvinner Håkon Lunder Aalrust (til vesntre) og bronseplasserte Erik Ysland. Foto: Norges Cyckleforbund

– Kjekt å endelig få mestertrøya

Per Møller Pettersen
Tips meg @mollerpee

Publisert 19.06.16 11:14

Del på    

Sandnes-rytter spurtet klart best fra liten gruppe.

Joakim Kjemhus (17) fra Sandnes Sykleklubb stakk av med seieren på NM-fellesstarten for juniorer, den første øvelsen under årets nasjonale mesterskap i Bodø.

17-åringen spurtet best i den lille gruppa som kjempet som NM-tittelen på den siste av ti runder. Han kunne snu seg og konstatere at det ble seier før han krysset målstreken.

– Det var en herlig følelse. Det var kjekt å endelig få den norske mestertrøya. Dette er nok noe av det største jeg har opplevd, sier Kjemhus i samtale med procycling.no.

(artikkelen fortsetter under bildet)

AVGØRELSEN: Joakim Kjemhus fra Sandnes avsluttet raskest og kan titulere seg som norgesmester for juniorer i 2016. Skjermdump: SykkelNM2016 / Twitter

AVGJØRELSEN: Joakim Kjemhus fra Sandnes avsluttet raskest og kan titulere seg som norgesmester for juniorer i 2016. Skjermdump: SykkelNM2016 / Twitter

God jobbsøknad
Den ferske juniormesteren kommer fra en region med lange tradisjoner for talentutvikling. Mulighetene for å ta steget opp blant de virkelige store gutta i sykkelsporten er absolutt til stede. Og med søndagens NM-seier er nok i alle fall ikke Joakim Kjemhus’ sjanser svekket.

– Nå gleder jeg meg først og fremst til å sykle med mestertrøya. Seieren gir nok også en god muluighet til å ta steget videre og opp på et av de gode seniorlagene. Jeg er senior neste år og får ta det da. Forhåpentligvis kommer det noen tilbud, fortsetter Kjemhus.

Les mer: Slik er spurttalentets NM-drøm

Mens innledningen av rittet gikk ganske kontrollert, begynte en del ryttere etter hvert å støte i motbakken ut fra sentrum og opp Kleivaveien.

– To runder før mål rykka vi. Vi henta inn to stykker som stakk ifra og så ble det spurtoppgjør med fire stykker. Jeg hadde grei kontroll i spurten, men jeg var ikke helt sikker på å vinne. Det var veldig tungt på slutten, beskriver en tydelig fornøyd vinner.

Hektisk avslutning
På den siste halve mila så det ut til at en kvartett bestående av Kjemhus, Eirik Lunder (Stavanger), Håkon Lunder Aalrust og Tore André Aase Vabø (begge Ringerike) skulle gjøre opp om seieren.

Lunder forsøkte å støte ifra de tre andre med få kilometer igjen til mål, men lyktes ikke med å skaffe et forsprang som holdt. Omtrent samtidig kom også Erik Ysland (Gauldal) opp igjen i seierskampen bak de fire i front.

I innspurten var det Kjemhus som viste seg sterkest. Han henviste Håkon Lunder Aalrust og Ysland til sølv- og bronseplass.

Les mer: – Jeg kan garantere at det ikke skjer igjen

Værmeldingene slo til og gjorde det 118 kilometer lange rittet til en kald og våt opplevelse. Men det hindret ikke unggutta i å kjempe som løver, gjennom ti runder i sentrum av Bodø. Joakim Kjemhus gjorde det aller best og kapret tittelen som norgesmester for juniorer i 2016.

Resultater, NM junior fellesstart:
1) Joakim Kjemhus (Sandnes), 2.59.11
2) Håkon Lunder Aalrust (Ringerike), samme tid
3) Erik Ysland (Gauldal), s.t.
4) Tore Andre Aase Vabø (Ringerike), + 0.02 minutter bak
5) Eirik Lunder (Stavanger), + 0.05

Se offisielle resultater her (ekstern lenke)

Tagget med: , , ,

Les også disse