GIKK SOLO: Katarzyna Niewiadoma gikk alene, langt fra mål og holdt hele veien. FOTO: Tim de Waele (TDWSport.com)

Niewiadoma vant etter langt solobrudd

Espen J. Lee
Tips meg @espenjlee
Knut Andreas Lone
Tips meg @knut_lone

Publisert 7.06.17 17:32

Del på    

Overlegen seier på første etappe i OVO Energy Women’s Tour.

(procycling.no): Den polske rytteren Katarzyna Niewiadoma vant på episk vis den første etappen av OVO Energy Women’s Tour. WM3 Energie-rytteren gikk alene da det var litt stillstand i hovedfeltet drøyt 50 kilometer til mål. Inn mot Kettering på den 148 kilometer lange etappen fra Daventry klarte aldri hovedfeltet å organisere seg skikkelig. På de siste kilometerne hadde hun fremdeles en luke på to minutter og kunne juble i ensom majestet.

– Jeg er så glad. Det var utrolig. De siste ukene har vært tunge for meg. Jeg hadde en liten skade i kneet, så jeg var ikke overbevist angående formen min, men jeg følte meg strålende i dag, fortalte 22-åringen etter målgang.

Boels – Dolmans prøvde å få fart på hovedfeltet, men maktet ikke annet enn å redusere avstanden. Niewiadomas lagvenninne Marianne Vos spurtslo Christine Majerus fra det nederlandske laget og sørget derfor for dobbeltseier, ett minutt og 42 sekunder etter at Niewiadoma hadde krysset målstreken.

Moberg: – Sterkere enn jeg trodde

Det norske laget Hitec Products sykler også det britiske Women’s World Tour-rittet og lagets sjef, Karl Lima, uttalte på forhånd til procycling.no at en etappeseier er målet i løpet av rittets fem etapper.

LES OGSÅ: Hitec klar for ritt i Storbritannia få dager etter terroren: – Spesiell opptakt

I løpet av etappen var lagets sammenlagthåp, Katrine Aalerud i bakken. 22-åringen veltet forrige helg i både La Classique Morbihan og Grand Prix Plumelec-Morhiban, og man fryktet da et håndbrudd, men slapp med skrekken. Også i dag gikk det fint for talentet, som etter et sykkelbytte kom seg fint tilbake i hovedfeltet.

I spurten var det opp til Emilie Moberg å levere et resultat, men haldenseren nådde ikke helt opp på resultatlisten. Til slutt ble det en solid ellevteplass på henne.

– Jeg følte meg bra i dag, og bakkene gikk fint. Det var en hektisk finale med en bakke til mål. Jeg fikk hjelp av lagvenninner i spurten og ble nummer ti i spurten. Jeg skulle ha åpnet spurten litt tidligere opp målbakken, for jeg var sterkere opp der enn jeg trodde, rapporterer Hitec-rytteren til procycling.no.

Moberg har allerede tre seire i år og i morgen venter en ny mulighet. Den 139 kilometer lange, andre etappen fra Stoke-on-Trent til Staffordshire er relativt flat og ender trolig i en massespurt. 

Tagget med: , , , ,

Les også disse