SOLID: Katrine Aalerud har hatt en gjennomgående solid sesong så langt, og har allerede bevist at hun har tatt store steg det siste året. Foto: Hitec Products.

Hitec klar for ritt i Storbritannia få dager etter terroren: – Spesiell opptakt

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 6.06.17 21:26

Del på    

Det norske laget stiller sterkt til Women's Tour.

Damenes WorldTour ruller videre på onsdag, med den første etappen i OVO Energy Women’s Tour – damenes versjon av Tour of Britain. Det fem dager lange etapperittet kommer kun dager etter de to terrorangrepene som rystet Storbritannia forrige uke.

– Det er en litt spesiell opptakt med terroren. Den endret litt på reiseopplegget. Det var meningen at jentene skulle ta tog, men vi valgte å sende dem i taxi fra flyplassen.  Jeg håper ikke det får noen betydning, sier Hitec-sjef, Karl Lima, til procycling.no.

Det er ikke mer enn en drøyt to år siden Rund um den Finanzplatz Eschborn-Frankfurt ble avlyst på grunn av et mulig terrorangrep. Lima er trygg på at sikkerheten vil være bra når rytterne nå skal gjennom fem etapper i Storbritannia.

– Jeg vil ikke tro at det er noe spesielt oppe i disse småbyene, men du vet aldri. Det er ikke noe du kan gjøre med det, det er ingen måte du kan beskytte et sykkelritt på. Den siste etappen er jo i London på Picadilly Circus. Der har de gjort ekstra tiltak. Vi har måttet oppgi bilnummer, farge, type, navn på sjåfør og telefonnummer. Vanligvis holder det med bilnummer, men nå skal det være beskrivelse og hele pakken. Det er tydelig at det er ganske få biler som slipper inn i sentrum. Jeg tror sikkerheten vil være bra.

Britene er kjent for å stille mannsterke opp langs løypa, og Katrine Aalerud, én av seks Hitec-ryttere som skal sykle rittet, tror terroren kan påvirke akkurat det. Selv ønsker hun imidlertid ikke å tenke særlig på det.

– Selvfølgelig blir man påvirket av slike ting skjer i landet. Det er jo ganske nylig nå, og du vet ikke når det neste kan skje. Som rytter selv, vil jeg helst ikke tenke så mye på det. Du må leve nå, sier Aalerud.

– Et lag for alle etappene

For øyeblikket er dette «nå’et» altså Women’s Tour. Aalerud imponerte sist sykkeleliten var innom Storbritannia, da hun ble nummer seks i Tour de Yorkshire.

– Den hardeste dagen, den fjerde etappen, skal passe meg ganske perfekt. Da er det litt lengre stigninger, så det kan passe meg ganske bra, sier Aalerud om den lørdagens etappe fra og til Chesterfield.

Der vil hun måtte kjempe side om side med ryttere som Lizzie Deignan, Anna Van der Breggen, Marianne Vos, Elisa Longo Borghini og Katarzyna Niewiadoma, for å nevne noen.

På de noe flatere etappene er også den tidligere Hitec-stjernen, Kirsten Wild, en rytter man må se opp for.

– Emilie (Moberg) har vist at hun er én av de beste spurterne nå, og det er to spurtetapper. Vi har mye å spille på, mener 22-åringen.

Det får hun også støtte i fra Karl Lima.

– Vi har et lag for alle etappene, vil jeg si. Vi har både Vita (Heine) og Katrine for de hardeste etappene, og hvis de ikke er for harde, kan gjerne Emilie sitte med inn. Hun er en jeg håper veldig på til søndagen i London, sier Lima.

SJEFEN SELV: Karl Lima, her på podiet sammen med Marianne Vos i Ladies Tour of Norway. Vos er blant rytterne til start i Women’s Tour. Foto: Anton Vos.

Mål om etappeseier

Mens Aalerud snakker om sine og lagets sjanser i Women’s Tour, er det tydelig at det er en offensiv rytter som akkurat har kommet inn på hotellet.

– Jeg tror det er mange lag her som kommer med sterke lag, og som ønsker å prege rittet. Men de vil merke at Hitec er her også, for å si det sånn. Vi kommer hit for å gjøre det best mulig. Vi kommer her for å prege rittet, og vise at vi er blant de sterkeste, sier hun.

Noe lagmøte har rytterne enda ikke hatt, men Lima mener etappeseier og en rytter blant de fem-seks beste i sammendraget er noe de bør sikte seg inn mot. Når procycling.no viderebringer sjefens målsetning til Aalerud, er hun full av pågangsmot.

– Det skal være fullt mulig det. Når jeg stiller i ritt, liker jeg å være litt urealistisk. Du må tenke at du vil bli best mulig. Da går man for det, så ser man hvordan det går. Hvis det ikke går, så får man legge det seg bak, så håper du at blir bedre neste gang og at du har lært.

Lima: – Hun er totalt uredd

Etter sjetteplassen i Yorkshire, hadde Aalerud én måneds rittpause. Da hun kom tilbake i La Classique Morbihan og Grand Prix Plumelec-Morhiban for halvannen uke siden, var det midt i en hard treningsperiode. Der gikk det ikke veien for 22-åringen, og man fryktet det verste etter etter en velt i sistnevnte ritt.

– Vi trodde det var et armbrudd. Hun var nedpå dagen før, og igjen på lørdagen. Det var en uheldig velt, men heldigvis er hun totalt uredd. Hun bare ler av det, sier Lima.

– Jeg følte meg kjempebra, og jeg kunne gjort det veldig bra. Uhell skjer, det er en del av sporten. Jeg har bare lagt det bak meg. Jeg har lyst til å gjøre det bra nå, og finne formen inn mot giroen, stadfester Aalerud, med blikket festet mot damenes utgave av Giro d’Italia, populært kalt Giro Rosa – et ritt som starter i slutten av juni.

Hitec i Women’s Tour: Simona Frapporti, Thea Thorsen, Miriam Bjørnsrud, Emilie Moberg, Vita Heine og Katrine Aalerud.

PS! Utover uken skal også Hitec i aksjon i flere ritt. Cecilie Gotaas Johnsen stiller til start i temporittet Ljubljana-Domibeale-Ljubljana fredag, og hun skal også delta i Spar Flanders Diamond Tour på søndag sammen med Tone Hatteland Lima, Illona Hoeksma, Charlotte Becker og Nina Kessler. Dit skullle også egentlig Susanne Andersen, men hun blir opptatt med eksamen. – Hun fikk vite i dag at hun ikke kom opp i eksamen i dag. Da ville hun vært ferdig på fredag, men nå har hun eksamen på tirsdag. Da må hun lese hele helga, sier Lima.

Tagget med: , , , ,

Les også disse