JUBLENDE: Giovanni Visconti kunne strekke hendene i været etter en imponerende seier i Giro dell'Emilia. Foto: Tim De Waele

Nibalis hjelperytter imponerte med soloseier

Magnus Drivenes
Tips meg @magnusdrivenes

Publisert 30.09.17 17:07

Del på    

Kapteinen selv lekte seg med konkurrente bak og sikret dobbeltseier til Bahrain-Merida.

(procycling.no): Det var et stjernespekket felt som gjorde opp om seieren i den italienske høstklassikeren Giro dell’Emilia. Det 228 kilometer lange rittet ble avsluttet i en brutal rundløype hvor det var målgang på toppen av San Luca-stigningen.

Med to runder av 10 kilometer igjen angrep Giovanni Visconti, og Bahrain-Merida kunne gi fra seg ansvaret bak i feltet. Italieneren holdt godt stand, og avstanden økte opp mot halvminuttet. Det ble dramatisk på vei inn i siste bakke da Esteban Chavez mistet veigrepet i en sving og skled ut i grøften. En Bardiani-rytter fulgte etter, mens Domenico Pozzovivo også måtte kjøre ut av veien.

Dette ødela litt av rytmen i det jaktende feltet, og Visconti øynet sin mulighet da han hadde 33 sekunder på feltet da den drøye to kilometer lange stigningen startet.

Da rytterne bak ikke klarte å få i gang et sammenhengende hardkjør, men heller kjørte rykk og napp, klarte Nibalis hjelperytter å holde unna og ta en imponerende soloseier. 

JAKTENDE: Moscon prøvde å kvitte seg med Nibali, men det viste seg å være umulig. Foto: Tim de Waele.

Bak gjorde Nibali, Nicholas Roche, Rigoberto Uran og Gianni Moscon opp om de resterende podieplassene. Nibali kunne spille på at han hadde en rytter foran og hadde mest krefter igjen. Dermed ble det dobbeltseier til Bahrain Merida. Tredjeplassen gikk til Uran.

Det var BMC som først satte tempoet inn i bakken, men Allesandro De Marchi holdt ikke mange meterne. Da gikk Davide Villella kontra, men feltet fulgte etter. Dermed stoppet det opp, og sterke Visconti fikk anledning til å øke igjen. Dette gjentok seg, og selv da de fire rytterne som kjempet om andreplassen kom seg avgårde, var Nibalis tilstedeværelse drepende for samarbeidet.

PS: Esteban Chavez ble kjørt til sykehus for å ta røntgenbilder etter velten i siste utforkjøring.

Tagget med: , , ,

Les også disse