SEIER: Hidde van Veenendaal var svært glad da han krysset målstreken. Foto: Simon Zetlitz Nessler, procycling.no.

Nederlandsk jubeldag i juniorenes Roubaix

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 14.04.19 15:00

Del på    

Seier og tredjeplass for nederlenderne i juniorrittet.

ROUBAIX (procycling.no): Michael Garrison så lenge ut til å være den sterkeste i juniorenes utgave av Paris-Roubaix, men etter å ha vært i solobrudd gjennom store deler av rittet fikk han besøk av nederlandske Hidde van Veenendaal og franske Hugo Toumre etter Gruson, den nest siste brosteinssektoren.

Da ble det litt for tungt for Garrison å henge med de to på angrepene som kom, og inn mot velodromen kom Van Veenendaal og Toumre alene, mens Garrison hadde fått besøk av nederlenderen Lars Boven i kampen om tredjeplassen.

Inne på velodromen ble det fullklaff for nederlenderne, med spurtseier til både Van Veenendaal og Boven i sine respektive dueller. Dermed ble det nederlandsk på både første- og tredjeplass.

Like bak Boven og Garrison kom det en større gruppe som spurtet om femteplassen. Her satt Sindre Hvesser Brein som eneste nordmann og krysset målstreken et sted mellom 15.- og 20.-plass.

– Jeg følte jeg egentlig kjørte helt riktig hele veien. Jeg satt akkurat med over da det ble kjørt over Carrefour. Der satt jeg som den eneste norske og måtte gå etter det meste. Jeg brukte kanskje litt mye krefter, så jeg hadde ikke helt beina til å spurte. Det ble som det ble, sier han til procycling.no.

Underveis var nordmennene involvert i flere velt og Oskar Myrestøl Johanessen og Tord Gudmestad var begge i bakken.

Tagget med: ,

Les også disse